Πιερρακάκης, Λιβάνιος: Οι μπασκετικοί υπουργοί που αναλαμβάνουν την ψηφιοποίηση της ΕΟΚ

  • By admin
  • February 14, 2022
  • 0

Οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Θοδωρής Λιβάνιος είναι οι υπουργοί που θα υλοποιήσουν την ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης…

Ο Βαγγέλης Λιόλιος σε κάθε συνέντευξη που παραχωρεί αναφέρει ξεκάθαρα τον στόχο του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Εξ αρχής είχε επισημάνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τα χαρτιά, καθ’ ότι όλα θα είναι ψηφιακά και με πλήρη διαφάνεια. Πρωτεργάτες του ψηφιακού, αυτού, μετασχηματισμού θα είναι ο υπουργός και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Θοδωρής Λιβάνιος.

Του Άγγελου Αρτελάρη

Τα 2 κυβερνητικά στελέχη «πιάνουν δουλειά» τον προσεχή Μάϊο για το project που λέγεται «ψηφιακός μετασχηματισμός». Εν ολίγοις, θα υπάρχουν ψηφιακά δελτία, ψηφιακές κάρτες υγείας, ψηφιακές μεταγραφές, αυτοματοποιημένες και ψηφιακό φύλλο αγώνα. Παράλληλα, η διασύνδεση της ΕΟΚ με τις ενώσεις, τις ομάδες και τους παίκτες θα είναι άμεση, ταυτόχρονη και οριζόντια.

Η συνάντηση Λιόλιου, Πιερρακάκη, Λιβάνιου

Με τον τρόπο αυτό θα προωθείται η ταχύτητα, η αμεσότητα και η διαφάνεια σε κάθε ενέργεια που θα ληφθεί. Από το νέο πρωτάθλημα όλες οι κινήσεις θα είναι αυτοματοποιημένες… Ο Βαγγέλης Λιόλιος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μιλήσει με τα 2 κυβερνητικά στελέχη και έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.

Το μπάσκετ ενώνει τους Πιερρακάκη, Λιβάνιο

Τι συνδέει, όμως, τα 2 κορυφαία κυβερνητικά στελέχη με τον νυν πρόεδρο της ΕΟΚ; Αναντίρρητα, το μπάσκετ. Ο υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της περιφέρειας Α’ Αθηνών, στην οποία και «σαρώνει» διεκδικώντας μια από τις 2 πρώτες θέσεις μαζί με την Όλγα Κεφαλογιάννη, είχε αγωνιστεί κατά το παρελθόν στον Σπόρτιγκ.

Για όσους θυμούνται τον υπουργό, σίγουρα, θα γνωρίζουν το ημερήσιο πρόγραμμά του: Το πρωί στη Λεόντειο, το απόγευμα  προπονήσεις στο Σπόρτινγκ και το βράδυ βόλτες στον περίφημο «Κόμη και στην «Χαρά» για παγωτό. Στα 22 του χρόνια ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναχώρησε για τις ΗΠΑ για να σπουδάσει. Η αγάπη του για το μπάσκετ, ωστόσο, παραμένει αναλλοίωτη.

Από την άλλη, ο Θοδωρής Λιβάνιος αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ελευσίνας, είναι λάτρης του μπάσκετ, έχει ασχοληθεί με την ακαδημία μπάσκετ της περιοχής του και χειρίζεται άψογα τα social media. Συνεχίζει και παίζει μπάσκετ στη θέση του center. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα κατέλθει στις εθνικές εκλογές, διεκδικώντας θέση στην Δυτική Αττική.   

Μοιραστείτε