Λ. Αυγενάκης: Η «χαρτογράφηση» της βίας στη Διαιτησίας

  • By admin
  • February 10, 2022
  • 0

Η διαιτησία είναι ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά στα θέματα βίας. Από την εποχή του Μπάκα, μέχρι το τελευταίο σοβαρό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του Τζήλου τα περιστατικά της Βίας εναντίον των διαιτητών είναι δεκάδες…

Ξυλοδαρμός του μέλος της ΚΕΔ Καλύβα, σιδηρολοστός στον Αγγελάκη του Νίκου, επίθεση με ρόπαλα στον αρχιδιαιτητή Ζωγράφο, σε Σιδηρόπουλο, Βούλγαρη, εμπρηστική ενέργεια στο καθαριστήριο του Γιώργου Δούρου, εμπρηστικός μηχανισμός στον φούρνο του Κωσταντινέα,  πυροβολισμός στον Γιάννη Σπάθα και τόσα άλλα που θα μπορούσε να ασχοληθεί με νέα έκδοση αστυνομικού βιβλίου, ο Πάνος Σόμπολος. Ουδείς συνελήφθη!

Του Νίκου Παπαδάκου

Κι αν μιλήσουμε και για τα «μηνύματα» είναι εκατοντάδες. Με υβριστικά φειγ βολάν κατά  διαιτητών έξω από σπίτια τους, με ύβρεις γραμμένες με σπρέϊ στις οικίες τους , είτε συγγενών τους, με απειλητικά τηλεφωνήματα, αλλά προειδοποιητικές πέτρες στα τζάμια και φθορές αυτοκινήτων τους.

Όλα αυτά είναι ένα άλλο ξεχωριστό κομμάτι της Βίας, το οποίο σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΓΑΔΑ έχει να κάνει και με «επαγγελματίες», αλλά και απλούς οργανωμένους οπαδούς, που κάνουν τα βαποράκια των «μηνυμάτων».

Στο καλεντάρι του Αυγενάκη ο τομέας της Διαιτησίας

Πλέον, με την βεβαιότητα πως η κυβερνητική ντιρεκτίβα είναι να ΣΑΡΩΘΕΙ η βία σε όλους τομείς, ο αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης έχει συμπεριλάβει στο «καλεντάρι» του και τον τομέα της διαιτησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει:

  • Αυστηροποίηση στα θέματα διακοπής αγώνων  από είσοδο οπαδών, παρέμβαση παραγόντων.
  • Εξοντωτικές ποινές για όσους προκαλούν τη βία με πράξεις, παραλείψεις, δηλώσεις, δημοσιεύματα, υπονοούμενα και χαρακτηρισμούς.
  • Εντολή σε διαιτητές να απευθύνονται άμεσα στο τμήμα αθλητικής βίας για οτιδήποτε συμβαίνει προκειμένου να εκφοβιστούν, ή γενικότερα να επηρεαστούν.
  • Συνεργασία όλων των διαιτητών με τους υπεύθυνους ασφαλείας των γηπέδων και σύσκεψη πριν τους αγώνες.
  • Αναλυτικές αναφορές και εκθέσεις για οτιδήποτε άπτεται στην πρόκληση ή την ¨διευκόλυνση» κρουσμάτων Βίας.

Είναι βέβαιο, πως έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές, ενώ συγκεκριμένες οδηγίες θα δοθούν και στις Ενώσεις. Στα τοπικά πρωταθλήματα, δηλαδή, εκεί που τα περιστατικά είναι πολλά , αλλά δεν φτάνει το φως της δημοσιότητας για να γνωστοποιηθούν όλα, κι έτσι προφανώς καλύπτονται από την ομερτά της σιωπής.

Μοιραστείτε