Ομολογία Αυγενάκη: «Δεν δόθηκαν χρήματα λόγω κόντρας με ΕΟΚ»

  • By admin
  • February 1, 2022
  • 0

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ομολόγησε ενώπιον των παραγόντων του ΕΣΑΚΕ ότι δεν έλαβαν τα χρήματα οι ΚΑΕ λόγω της κόντρας με την ΕΟΚ

Άπραγοι αποχώρησαν σήμερα από τη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη οι παράγοντες των ΚΑΕ, οι οποίοι ζήτησαν την άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Χθες οι Referees αποκάλυψαν ενδελεχώς το συγκεκριμένο ζήτημα και αναφέρθηκαν στο παρασκήνιο που επικράτησε.

Έτσι, οι ιθύνοντες των 13 ΚΑΕ αντί να ενημερωθούν σήμερα για το ακριβές χρονικό διάστημα στο οποίο θα τους δοθεί το ποσό των 3.5εκ. ευρώ, έμαθαν ότι οι λόγοι που δεν πήραν τα χρήματα είναι:

  • Οι αφόρητες πιέσεις των ΠΑΕ, οι οποίοι προσπάθησαν να λάβουν και τα χρήματα του μπάσκετ…
  • Η κόντρα της ΓΓΑ με την τότε Διοίκηση της ΕΟΚ αποτέλεσε τροχοπέδη για την καταβολή του ποσού…

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε στο προεδρείο της λίγκας ότι ναι μεν χρωστάει τα 3.5χιλ. ευρώ, εν τούτοις, επειδή το ταμείο του υπουργείου Οικονομικών είναι …μείον θα καταβληθούν, πιθανότατα, στις αρχές του καλοκαιριού. Μόνο που θεωρείται βέβαιο ότι κάποιες ΚΑΕ θα «σκάσουν» μέχρι τότε…

Όταν, δε, αντέδρασαν οι παράγοντες του ΕΣΑΚΕ, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι αν δεν ήταν ο ίδιος στη συγκεκριμένη θέση, δεν θα λάμβαναν ούτε τα 3.5εκ. ευρώ πριν από περίπου 10 μήνες. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με το νυν πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο και ότι από κοινού θα δραστηριοποιηθούν για την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ.  

Μοιραστείτε