Η “ακτινογραφία” των Διαιτητών της Super League

  • By admin
  • January 14, 2022
  • 0

Ο πλέον φορμαρισμένος διαιτητής, ο Φωτιάς, έχει οριστεί για 10ο συνεχόμενο ματς ως διαιτητής, 4ος και VAR. ..

Δίχως να γνωρίζει κανείς ποια ματς θα διεξαχθούν κανονικά και ποια θα πάνε προς αναβολή, η ΚΕΔ όρισε τους διαιτητές για τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής, με κορυφαίο πάντα το ντέρμπι αιωνίων ΠΑΟ- Ολυμπιακού όπου κλήθηκε ξένος διαιτητής και συγκεκριμένα ο Ρατσκότσφκι από την Πολωνία (αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ).

Αναλυτικά η ακτινογραφία των διαιτητών στους υπόλοιπους αγώνες της αγωνιστικής της super league:

Σάββατο 15 Ιανουαρίου.

ΤΡΙΠΟΛΗ- ΒΟΛΟΣ

Διαιτητής ο Περράκης από την Αθήνα. Τον Ολυμπιακό της Μαγνησίας τον διαιτήτευσε στο πρώτο του ματς (2η αγωνιστική) όταν και νίκησε εκτός έδρας τον Απόλλωνα με 1-3. Μοναδικό του ματς χωρίς τέρματα το ΟΦΗ- Λαμία 0-0. Την 11η αγωνιστική αμφισβητήθηκε το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο 91΄με το οποίο οι Κρητικοί νίκησαν με 2-1 τον Ιωνικό. Έχει παίξει επίσης τα ματς Ατρόμητος-Άρης 1-3 και Ιωνικός- ΑΕΚ 0-1. Μέσος όρος 3 κίτρινες κάρτες ανά ματς, δεν έχει δείξει την κόκκινη σε 5 ματς.

ΛΑΜΙΑ- ΙΩΝΙΚΟΣ

Και εδώ Αθηναίος. Ο Παπαπέτρου δεν είναι στην χρονιά του γενικά. Είχε μια ποινή αποκλεισμού, ξηλώθηκε και από διεθνής VAR και γενικά έχει ζήσει και πολύ καλύτερες εποχές. Μόλις ο 5ος του ορισμός σε πρωτάθλημα. Πρώτη φορά σφυρίζει Ιωνικό, τη Λαμία την διαιτήτευσε στην έδρα της όταν κι έχασε στην 12η αγωνιστική από τα Γιάννινα με 1-0. Έχει διαιτητεύσει επίσης Άρης- ΠΑΟ 1-0, Βόλος- Τρίπολη 2-1, ΟΦΗ- Άρης 1-1. Στο τελευταίο ματς οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι στο 90΄.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΡΗΣ

Ο Καραντώνης από την Ημαθία έχει παίξει ομολογουμένως τα πλέον εντυπωσιακά ματς. ΠΑΟΚ- Βόλος 4-4 (από 4-1 με 3 πέναλτι) Βόλος- Αρης 1-2 (με 3 αποβολές κι επεισόδια) , Γιάννινα- ΑΕΚ 1-2 (με ανατροπή από 1-0 με πέναλτι στο πρώτο λεπτό). Διαιτητής που δεν σφυρίζει πολύ, με συνέπεια να γίνονται αρκετές φάσεις και να σημειώνονται γκολ στους αγώνες του. Ένα ακόμα στατιστικό είναι πως συχνά σκοράρουν και οι δύο ομάδες στους αγώνες του.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Ο πλέον φορμαρισμένος διαιτητής, ο Φωτιάς, έχει οριστεί για 10ο συνεχόμενο ματς ως διαιτητής, 4ος και VAR. Στον προηγούμενο ορισμό του έπαιξε το ΠΑΟ- Άρης 2-0. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τα Γιάννινα με 0-4 την 14η αγωνιστική, τον ΟΦΗ τον διαιτήτευσε σε ματς θρίλερ την 2η αγωνιστική, όπου έχανε από την ΑΕΚ με 0-3 και τελικά ισοφάρισε. Είχε δείξει απευθείας κόκκινη στον Λιβάϊ στο 36΄. Έχει δώσει ένα πέναλτι σε Ολυμπιακό, ένα στην Τρίπολη και κατέχει το ρεκορ των τερμάτων από το ματς Αστέρα Τρίπολης –Ατρόμητου 6-2.

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Διαιτητεύει ο Γκάμαρης από την Αθήνα στος μόλις 4ο παιχνίδι του. Την ομάδα του Αγρινίου την διαιτήτευσε και στον προηγούμενο αγώνα του, όταν κι έχασε 2-0 στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Τα άλλα του παιχνίδια είναι ΟΦΗ- Τρίπολη 2-0, Γιάννινα0Τρίπολη 1-1. Στα τρία παιχνίδια του έχει καταλογίσει ένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ, μία κόκκινη στην Τρίπολη (Μπαράλες) κι έχει δείξει 12 κίτρινες κάρτες.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο 10ος ορισμός του Βαγγέλη Μανούχου στο πρωτάθλημα από τις 18 αγωνιστικές. Τα Γιάννινα τα διαιτήτευσε στο Απόλλων- Γιάννινα 1-0, είχε δώσει πέναλτι υπέρ τους στο 91΄αλλά το απώλεσε , για την ισοφάριση, ο Περέα! Ένα ματς έχει διαιτητεύσει και με τον Ατρόμητο. Το Λαμία- Ατρόμητος 2-2 την 8η αγωνιστική, όταν οι φιλοξενούμενοι νικούσαν 1-2 και τελικά ισοφαρίστηκαν με αυτοιγκόλ!!! Τελευταίο του ματς το πρόσφατο (εξ αναβολής για την 13η αγωνιστική) Απόλλων- ΟΦΗ 0-3 με χαμένο πέναλτι, μάλιστα, για τους φιλοξενούμενους στο 0-0 και κόκκινη κάρτα στον Γιακιμοβίσκι των γηπεδούχων.

Μοιραστείτε