Στα …σκουπίδια η πρόταση Μαρινάκη

  • By admin
  • March 21, 2023
  • 0
baltakos refereesgr 1

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καταθέσει πρόταση, ώστε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να συμβάλει στην παρουσία διαιτητών κατηγορίας elite…

Η διοίκηση της ΕΠΟ, όμως, σε ανακοίνωσή της έμμεσα απορρίπτει την πρόταση του προέδρου της Super League. Η ανακοίνωση:

Σχετικά με την πρόταση του προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1: “… ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών”.

2. Σύμφωνα με την “Διαιτητική Συνθήκη” της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.: “Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας)”.

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα.

Μοιραστείτε