Ανοίγουν θέσεις διαιτητών…

  • By admin
  • February 15, 2023
  • 0
ball refereesgr 1

Υπάρχει μια λεπτομέρεια στην υπόθεση εκδίκασης της ΠΑΕ ΑΕΚ εναντίον του Ατρομήτου. Στο κατά πόσο είχε αντικειμενική ευθύνη η γηπεδούχος ομάδα σε ένα δημοτικό στάδιο.

Να φέρω ένα παράδειγμα. Κάποτε φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Η διοίκηση του σταδίου απαγόρευε οποιαδήποτε εμπλοκή των ΠΑΕ σε ανακατασκευές, βελτιωτικά έργα, οποιαδήποτε παρέμβαση στο στάδιο. Στο οποίο πλήρωναν φυσικά τίμημα ενοικίου.

Από την άλλη ποιος ευθύνεται για αντικανονικό κανονισμό γηπέδου (διαστάσεις, πάχος γραμμών, πάχος και ύψος δοκαριών, αποστάσεις 9.15 από σέντρα και πέναλτι κ.τ.λ); Μήπως ο ….Δήμαρχος ο Παχατουρίδης; Προφανώς και όχι .

Από την άλλη αντικειμενική ευθύνη έχει και η διοργανώτρια. Η οποία ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις διαστάσεις των αγωνιστικών χώρων. Ερωτώ, λοιπόν. Αν πάνε στη Νεάπολη οι διαστάσεις του γηπέδου του Ιωνικού είναι σύννομες; Στην Προοδευτική (που αγωνιζόταν στα μεγάλα σαλόνια) η γραμμή του πλαγίου άουτ και η απόσταση από τον τοίχο που δεν ξεπερνά το ΕΝΑ μέτρο, είναι κανονική;

Απλά στην περίπτωση της ΑΕΚ το θέμα δημιουργήθηκε διότι α) ΥΠΗΡΧΕ και β) ψάχνονται ακόμα να βρουν το βαθύ λαρύγγι που κάρφωσε το θέμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, μπήκε ένα αγκάθι σε αυτό το πρωτάθλημα. Όποια απόφαση και να παρθεί τελεσιδίκως (η ΑΕΚ έχει δικαίωμα έφεσης) κάποιος τελικά θα φωνάζει.

Πάμε σε άλλο θέμα. Διαιτητικό Σε γενικές γραμμές οι Έλληνες διαιτητές πάνε καλά. Κοντά στις φάσεις, προσεκτικοί στον πειθαρχικό έλεγχο, σχολαστικοί στο var.

Έτσι, όπως πορεύονται, να μην τους ματιάσω, βλέπω να μειώνονται  οι  ξένοι. Ωστόσο υπάρχει εμπιστοσύνη να επανέλθουν οι Έλληνες σε περισσότερα ματς. Και αυτό συζητείται έντονα και στις κοπές πίττας των Ενώσεων. Όπως για παράδειγμα στην Μυτιλήνη την Δευτέρα, όπου παρέστη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος.

Μοιραστείτε