Οι διαιτητές σε live μετάδοση – Η εξήγηση κανονισμών στους φιλάθλους

  • By admin
  • January 18, 2023
  • 0
var refereesgr 1

Οι διαιτητές θα εξηγούν στους φιλάθλους την απόφαση που έλαβαν…

Απόφαση – σταθμός αποτελεί αυτή που θα τηρείται στις διοργανώσεις της FIFA. Θα δίνονται, εν ολίγοις,  εξηγήσεις για τις αποφάσεις που έλαβαν μέσω VAR στους φιλάθλους. Τόσο σ’ αυτούς που είναι στο γήπεδο όσο και σε αυτούς που παρακολουθούν από τους τηλεοπτικές δέκτες.

Θα ισχύσει για μια δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών, η οποία αρχίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μαρόκο τον επόμενο μήνα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA), Μαρκ Μπούλινγκχαμ, οι συζητήσεις μεταξύ του διαιτητή και των αξιωματούχων του VAR θα παραμένουν ιδιωτικές. Και ανέφερε:

Θα γίνει μια δοκιμή στα τουρνουά της FIFA τους επόμενους 12 μήνες όπου θα υπάρχει η δυνατότητα του διαιτητή, αφού ληφθεί απόφαση VAR, να ανακοινώσει στο γήπεδο και στο τηλεοπτικό κοινό τι έχει συμβεί και να διευκρινίσει αυτή την απόφαση.

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι σημαντικό από την άποψη της διαφάνειας, αλλά και για τον κόσμο στο γήπεδο που πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει επαρκή ενημέρωση.

Μοιραστείτε