Ο Κύρος Βασσάρας σφύριξε μόνο σε Μουντιάλ

  • By admin
  • December 29, 2022
  • 0
vassaras refereesgr 1

Ο μοναδικός Έλληνας ρέφερι που επιλέχθηκε να διευθύνει αγώνα τελικής φάσης ενός Μουντιάλ ήταν το 2002 ο Κύρος Βασσάρας.

Στην Ελλάδα οι παράγοντες… σφάζονται για το ποιος θα κάνει κουμάντο στη διαιτησία, προφανώς γιατί έχουν τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα όλοι να θεωρούν τους Ελληνες διαιτητές ανυπόληπτους ή ανίκανους. Το ίδιο όμως πιστεύουν και οι διεθνείς ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και γι’ αυτό σχεδόν ποτέ η ελληνική διαιτησία δεν εκπροσωπείται στις μεγάλες διοργανώσεις. Τυχαίο πως ούτε ένας από τους επτά Έλληνες διεθνείς διαιτητές δεν επιλέχθηκε για να διευθύνει αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ;

Η FIFA επέλεξε 36 διαιτητές να σφυρίξουν τους 64 αγώνες του Μουντιάλ, αλλά οι Έλληνες έμειναν πάλι απέξω. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, αφού ο μοναδικός Έλληνας ρέφερι που επιλέχθηκε να διευθύνει αγώνα τελικής φάσης ενός Μουντιάλ ήταν το 2002 ο Κύρος Βασσάρας.

Ο πρώην αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ διηύθυνε τότε τον αγώνα του Γ΄ ομίλου Κόστα Ρίκα – Κίνα 2-0 (ο παλιός σέντερ φορ του ΟΦΗ Γκόμες είχε σημειώσει το πρώτο γκολ στο 61΄ κι έδωσε την ασίστ στον Ράιτ για το 2ο στο 65΄) και τα είχε πάει περίφημα.

Το 2006 ο Βασσάρας επιλέχτηκε πάλι για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, όμως η συμμετοχή του σε δεύτερο σερί Μουντιάλ «ναυάγησε» ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή του, καθώς η FIFA τον έβγαλε από τον πίνακα επειδή οι βοηθοί του Τσολακίδης και Μαυρόπουλος δεν πέρασαν τα τελικά τεστ της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Διαβάστε περισσότερα στο documentonews

Μοιραστείτε