Νέα μέρα στη διαιτησία με την απόφαση Αυγενάκη

  • By admin
  • December 27, 2022
  • 0
xatzis

Η απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη για το τέλος του εναγκαλισμού ΕΠΣ – διαιτησίας φέρνει νέα μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Καθ’ όλη τη διάρκεια  της θητείας σας κύριε υπουργέ, με άρθρα μου, που είδαν το φως  της δημοσιότητας,  επισήμαινα την καταστροφική πορεία της διαιτησίας από  τον  καιρό που οι Σύνδεσμοι (ευτυχώς  όχι  όλοι) διαλύθηκαν βίαια και παρά τη θέλησή τους και οι διαιτητές εντάχθηκαν, με μεγαλύτερη ακρίβεια ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΑΝ στις κατά  τόπους  ΕΠΣ στο πλαίσιο ενός τάχα αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Του Ηλία Χατζή

Τα τελευταία  γεγονότα,  ειδικά στην s/l 2 , ανέδειξαν την ένδεια και την επερχόμενη εξαφάνιση της διαιτησίας. Κάθε εβδομάδα υπάρχει και μία  διαμαρτυρία (έχουμε  χάσει  τον αριθμό).

Πώς  να μην υπάρχουν  διαμαρτυρίες, αφού μόνο στις ενώσεις που υπάρχει συνεργασία με τους λίγους εναπομείναντες, εν λειτουργία, συνδέσμους, υπάρχουν  αξιόλογοι  διαιτητές  που μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα παιχνίδια  των εθνικών  κατηγοριών;

Στα παιχνίδια της Γ’ Εθνικής και στα τοπικά  συμβαίνουν  σημεία και τέρατα. Κύριε υπουργέ νομοθετήσατε για την επαγγελματική  διαιτησία. Για να γίνει  όμως και να πετύχει χρειάζονται  αξιόλογοι  διαιτητές. 

Αν συνεχιστεί  το υπάρχον  καθεστώς, σε λίγο δεν θα υπάρχουν διαιτητές ούτε  για τα τοπικά  πρωταθλήματα  και αυτό φαίνεται  και τώρα, όπου σε πολλές  ενώσεις,  αναβάλλονται ή και αναστέλλονται παιχνίδια.

Κύριε υπουργέ, όπως  έχω επισημάνει  σε άρθρα  μου, εφαρμόστε τον υπάρχοντα  νόμο 2725/99 για να ξεφύγει  η διαιτησία  από το θανάσιμο εναγκαλισμό των ΕΠΣ και των παραγόντων.

Σωστά επισημάνατε και τονίσατε την φράση με την οποία  ξεκινώ το άρθρο  μου. Πιστεύω  ότι τάχιστα, εάν είναι  δυνατόν ΧΘΕΣ, πρέπει να εφαρμόσετε το νόμο.

Θέλω να πιστεύω ότι εσείς  θα προλάβετε και δεν θα έχουμε την έκφραση “είχαμε την θέληση  αλλά  δεν προκάναμε” προηγούμενου υπουργού (όχι για αθλητικά).

Θέλω  να πιστεύω  ότι δεν θα έχετε  την τύχη  προηγούμενων υπουργών που έφθασαν  στην βρύση αλλά νερό δεν ήπιαν. Μέχρι  τώρα δείξατε ότι σε πολλά  θέματα είστε διαφορετικός και ότι δεν κάνετε πίσω.

Έτσι πιστεύω ότι  θα πράξετε  και τώρα. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΠΙΣΤΕΎΩ  ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΊΑ  ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

* ΠΡΩHN ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

Μοιραστείτε