Πρόταση Πιτσίλκα για κατάργηση των συνδέσμων διαιτησίας

  • By admin
  • December 4, 2022
  • 0
pitsilkas liolios

Το σχέδιο του Νίκου Πιτσίλκα κατατέθηκε στον Βαγγέλη Λιόλιο και αφορά τη σταδιακή κατάργηση των συνδέσμων διαιτησίας και κατ’ επέκταση της ΟΔΚΕ…

Ο σύμβουλος του προέδρου της ΕΟΚ έχει υποβάλλει από την έναρξη των πρωταθλημάτων την εισήγησή του αναφορικά με το νέο πρόσωπο της ελληνικής διαιτησίας. Εντός των προτάσεων συμπεριλαμβάνονται η κατάργηση αφενός, των συνδέσμων διαιτησίας και αφετέρου, της ΟΔΚΕ. Αντί αυτών, θα δημιουργηθεί ένας και μόνο φορέας τύπου ΠΣΑΚ και ΣΕΠΚ, στο οποίο θα ενσωματωθούν όλοι οι διαιτητές των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων.

Το σχέδιο για τη δημιουργία νέου φορέα διαιτητών

Ο Νίκος Πιτσίλκας αναφέρει ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν σύνδεσμοι διαιτητών και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής αυτών.  Ο νέος φορέας που θα δημιουργηθεί θα έχει την ιδιότητα ενός συνδέσμου, άρα θα πρόκειται απλά για ένα συνδικαλιστικό όργανο στα πρότυπα των προπονητών και των καλαθοσφαιριστών.

Ήτοι, δεν θα υπάρχει άλλη ομοσπονδία στο μπάσκετ, πλην της ΕΟΚ. Η οποία και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλο το εύρος του ελληνικού μπάσκετ. Όπως διαπιστώσαμε, το σχέδιο Πιτσίλκα προχωράει με τη μη αναγνώριση των συνδέσμων κριτών, ύστερα από αιφνίδια απόφαση με υπογραφή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Αμέσως μετά σειρά θα πάρουν οι σύνδεσμοι διαιτησίας και κατ’ επέκταση η ΟΔΚΕ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την ίδια λογική οι διαιτητές θα συμπεριληφθούν στο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διαιτητών Ελλάδας…     

Μοιραστείτε