Ο Collina μιλάει για τις αλλαγές στη Διαιτησία

  • By admin
  • September 25, 2022
  • 0

Ο Pierluigi Collina αναφέρθηκε στο VAR και αποθέωσε την τεχνολογία, καθώς έχει βοηθήσει πολύ το ποδόσφαιρο…

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Διαιτητές μιλάει για το VAR, αλλά και το ημιαυτόματο οφσάιντ που θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Δουλεύουμε για το ημιαυτόματο οφσάιντ αφού μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, η πανδημία μας έχει… επιβραδύνει. Στο Κατάρ θέλουμε να πάμε καλύτερα από τη Ρωσία, σε αυτήν την περίπτωση θέλουμε να έχουμε περισσότερα ακρίβεια στα οφσάιντ.

Ο Collina αναφέρεται στην τεχνολογία

Στη Ρωσία υπήρχε πραγματικά πολύ υψηλό επίπεδο. Ήμουν πολύ ικανοποιημένος και το VAR σίγουρα βοήθησε. Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, πίστεψε πολύ στο VAR από την αρχή.

Είναι απαραίτητο να μειωθεί πολύ ο χρόνος που κάνουμε για να τραβήξουμε τις γραμμές από το VAR. Το νέο λογισμικό παρακολουθεί είκοσι εννέα σημεία του σώματος των παικτών, πενήντα φορές το δευτερόλεπτο. Στο τέλος της διαδικασίας δημιουργείται μια τρισδιάστατη εικόνα.

Το VAR σώζει ζωές, είναι ένα μέσο που σε βοηθάει και είναι πολύ σημαντικό να το έχεις. Τα λάθη είχαν και έχουν επίσης συνέπειες στον διαιτητή, όχι μόνο στις ομάδες που παίζουν. Στο τέλος βέβαια αποφασίζει πάντα ο διαιτητής. Έξι χρόνια μετά την εισαγωγή, μπορούν να γίνουν αξιολογήσεις εάν χρειαστεί για να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Μοιραστείτε