Ο Λιόλιος αποσύρεται από την καθημερινότητα της ΕΟΚ – Τι αποκάλυψε στους συνεργάτες

  • By admin
  • September 22, 2022
  • 0

Ο Βαγγέλης Λιόλιος θεωρεί ότι έχει παραμελήσει τους τελευταίους μήνες τις δύο οικογένειές του…

Αποσύρεται από την καθημερινότητα της ΕΟΚ ο νυν πρόεδρος. Η απόφαση είναι ειλημμένη και δεν αμφισβητείται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος ζήτησε από τους άμεσους συνεργάτες να έχουν συνάντηση, με στόχο να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Όπερ και εγένετο την περασμένη εβδομάδα…

Ο Λιόλιος αποκάλυψε τα πλάνα του

Ανακοίνωσε, λοιπόν, ότι ο Ντίνος Σβερκούνος αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου να «τρέξει» την Ομοσπονδία και ο ίδιος θα ασχολείται μόνο με τα καίρια ζητήματα. «Έχω δαπανήσει απίστευτο χρόνο στην ΕΟΚ και δεν είμαι κοντά, ούτε στην οικογένειά μου, αλλά ούτε στην εταιρία μου», φέρεται να τους είπε: «Ούτως ή άλλως, δεν θα θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024…» Ίσως και το γεγονός αυτό ν’ “άνοιξε την όρεξη” υποψήφιων παραγόντων, όπως αποκάλυψαν χθες οι Referees.

Παράλληλα, δόθηκε χώρος στον Βασίλη Ντάκουρη, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα στον «πάγο», ενώ από κοντά θα είναι οι Νικολόπουλος, Ηλιόπουλος, Ευαγγέλου. Αντιθέτως, ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος έχει βγει τον τελευταίο καιρό από τον στενό πυρήνα του προέδρου.

Μείωση των εξόδων και αύξηση των εσόδων ζητάει ο πρόεδρος

Τα 2 σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον Βαγγέλη Λιόλιο είναι το οικονομικό και το δίδυμο Πιτσίλκα, Χριστοδούλου. Θεωρείται βέβαιο ότι θα επέλθουν μειώσεις στην ΕΟΚ, τουλάχιστον για την αγωνιστική περίοδο που θα ξεκινήσει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Νίκου Νικολόπουλου, των ενώσεων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά καθώς και των συνδέσμων Διαιτητών και Κριτών. Ο λόγος είναι η αναθεώρηση των αποφάσεων της ΕΣΚΑ για την τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε με άκρως εκκωφαντικό τρόπο πρόσφατα.

Όπως ακούγεται έντονα, επίσης, οι συμφωνίες με χορηγούς έγιναν έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Αναπόφευκτα, η 5η θέση στο Eurobasket αποτελεί τροχοπέδη για να επιτευχθούν στο έπακρο. Ως εκ τούτου, η πρώτη κίνηση θ’ αποτελέσει η μείωση του λειτουργικού κόστους, που θα αρχίσει από το υπαλληλικό προσωπικό και θα συνεχιστεί στο τουρνουά 3χ3. Το οποίο και δεν λειτούργησε, όπως θα περίμεναν πολλοί, μια και δεν υπήρξαν έσοδα από διαφημίσεις.

«Πονοκέφαλος» η δυαρχία Πιτσίλκα, Χριστοδούλου

Το δεύτερο ζήτημα είναι η δυαρχία των Πιτσίλκα, Χριστοδούλου. Ο Βαγγέλης Λιόλιος σκέφτεται το ενδεχόμενο να παραταθεί το υπάρχον σχήμα: Ο μεν Νίκος Πιτσίλκας να προΐσταται στην Basket League και ο δε Χρήστος Χριστοδούλου στα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Σε μια τέτοια περίπτωση, όμως, αναθεωρεί πλήρως την αρχική του δέσμευση για τον διορισμό στη θέση του αρχιδιαιτητή του Πατρινού πρώην διεθνή Ρεφ. Αμέσως μετά την ανάληψη του προεδρικού θώκου ο Βαγγέλης Λιόλιος δεσμεύθηκε ότι ο τελευταίος θα είναι το απόλυτο αφεντικό κατά την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Ήτοι, θα του παραδώσει τα «κλειδιά» της ελληνικής Διαιτησίας.

Ο »πονοκέφαλος» για τη δυαρχία έχει αναβάλλει τη συνάντηση Λιόλιου, Χριστοδούλου. Αν και ήταν να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που διανύουμε, εν τούτοις, οδεύει για μετά το σεμινάριο της ΟΔΚΕ. Κι αυτό διότι, δεν επιθυμεί τη διατάραξη του κλίματος, ανεξαρτήτου απόφασης. Τόσο ο Νίκος Πιτσίλκας όσο και ο Χρήστος Χριστοδούλου θα παρευρεθούν στο σεμινάριο και θα μιλήσουν στους Διαιτητές.

Μοιραστείτε