Η Super League 1 θέλει ξένους παράγοντες και όχι, οι Διαιτητές

  • By admin
  • September 20, 2022
  • 0

Στην Super League 1 φέρτε ξένους παράγοντες και όχι, Διαιτητές προκειμένου να βελτιωθεί…

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν γίνει τα πάντα, αλλά το επίπεδό του παραμένει… τριτοκοσμικό με την υπογραφή των μεγαλοπαραγόντων των ΠΑΕ, παρότι στο ρόστερ των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1 έχουν ενταχθεί παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Μαρσέλο, Ροντρίγκες, Μπερνάρ, Βίντα, Σιντιμπέ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι μονίμως στο κάδρο της επικαιρότητας βρίσκονται οι βαρόνοι της μπάλας, κυρίως για αρνητικούς λόγους. Τσακώνονται και… ξεκατινιάζονται με ανακοινώσεις για ένα πέναλτι, με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους να χαρούν τις Κυριακές τους. Δηλητηριάζουν το προϊόν και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα ευχαριστήσουν τις στρατιές των οπαδών τους.

Από το 2016 γίνεται προσπάθεια επιστροφής του ελληνικού ποδοσφαίρου στην κανονικότητα, με την κατάσταση όμως να χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται. Τον Νοέμβριο του ’16 η FIFA ξήλωσε τη διοίκηση της ΕΠΟ και διόρισε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

Η επιτροπεία των υπερεθνικών αρχών διατηρήθηκε μέχρι πριν από δύο χρόνια και σε ξένα χέρια παραμένει μόνο η ΚΕΔ, ενώ τα κρίσιμα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας τα διευθύνουν ξένοι διαιτητές.

Επιπλέον, από το 2019 οι διαιτητές έχουν το… μαξιλαράκι ασφαλείας του VAR. Σε κάθε σοβαρό και οργανωμένο κράτος το ποδόσφαιρο θα είχε κάνει βήματα προόδου και σχεδόν όλα θα ήταν τακτοποιημένα. Το «προϊόν» θα είχε αναβαθμιστεί και το πρωτάθλημα θα είχε και χορηγό. Δυστυχώς, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν συμβαίνει.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο documentonews.gr

Μοιραστείτε