«Σκοτωμός» στην Super League 1 με θέα τη Διαιτησία

  • By admin
  • September 14, 2022
  • 0
super a 2

Μάχη μέχρι εσχάτων στην Super League 1 με φόντο τη Διαιτησία…

Η διοργανώτρια αρχή της πρώτης ποδοσφαιρικής κατηγορίας εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε για τη Διαιτησία μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Εν συνεχεία, σε ανάλογη ανακοίνωση προχώρησε και ο Βόλος.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Super League, σύμφωνα με την οποία χαρακτήριζε «άκρως συκοφαντική» την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Καλούσε, μάλιστα, την Ένωση, «αν έχει στοιχεία για “παράγκες” ξένων διαιτητών να τα καταθέσει στους αρμόδιους». Χαρακτήριζε, μάλιστα, «μονόδρομο» και «επιβεβλημένη για την προστασία του προϊόντος μας» την ανεξαρτησία της σε όλα τα επίπεδα.

Η ανακοίνωσης της Super League αναφέρει:

«H Super League, ως Συνεταιρισμός που αποτελεί το βασικό και άμεσο οικονομικό αρωγό του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ, θεωρούσε αυτονόητη και επιβεβλημένη την αντίδραση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην άκρως συκοφαντική ανακοίνωση της ΑΕΚ, κατά αξιωματούχων, διαιτητών και παραγόντων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, των διαιτητών του αγώνα της Super League Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Αυτοί που η ΑΕΚ χαρακτηρίζει ως “παράγκα” στην ανακοίνωσή της, είναι αξιωματούχοι που ανήκουν στους κόλπους της UEFA και της FIFA και ελιτ διαιτητές. Δεν ξεκαθαρίζει μάλιστα αν στους “ξένους” που αποκαλεί “παράγκα” συμπεριλαμβάνεται και ο κύριος Μπένετ.

Θα έπρεπε λοιπόν η ΕΠΟ από την πρώτη στιγμή, εάν φυσικά επιθυμεί να θεωρείται ανεξάρτητη, αξιόπιστη και να ανταποκρίνεται με επάρκεια στο θεσμικό της ρόλο ως υπερκείμενη αρχή, να είχε πράξει τα αυτονόητα γι΄ αυτή την ανακοίνωση, προστατεύοντας την Εθνική μας Ομάδα που έχει κρίσιμα παιχνίδια μπροστά της και τον Ολυμπιακό ως μόνο εκπρόσωπό μας στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, αλλά και τους παίκτες των συλλόγων της Super League που αγωνίζονται στις εθνικές τους ομάδες.

Για όλους αυτούς, δε μπορεί να διαμορφώνεται αυτό το κλίμα που μόνο κακό κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποξενωθεί.

Τέτοιου ύφους ανακοινώσεις δυσφημούν και πλήττουν το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό και αν η ΑΕΚ που είναι μέλος του Συνεταιρισμού έχει στοιχεία για “παράγκες” ξένων διαιτητών να τα καταθέσει στους αρμόδιους. Διαφορετικά μιλάμε για κοινή συκοφαντία.

Η ΕΠΟ με την αδράνεια και τη σιωπή της, για μια ακόμα φορά, αποδεικνύει ότι δεν είναι ικανή να διαχειριστεί ισότιμα τις ομάδες της Super League.

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η ανεξαρτησία της Super League, σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί πλέον μονόδρομο και είναι επιβεβλημένη για την προστασία του προϊόντος μας».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, ωστόσο, δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση και ανέφερε:  

«Η χυδαία ανακοίνωση κατά της ΑΕΚ που αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League, επιχειρεί να μετατρέψει ουσιαστικά τον Συνεταιρισμό σε παραμάγαζο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ουδεμία απόφαση Δ.Σ υπήρξε και ουδεμία ΠΑΕ της Super League είχε ενημερωθεί σχετικά με αυτήν. Πρόκειται για θεσμική εκτροπή, για ένα πρωτοφανές πραξικόπημα στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που διαπράχθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Θα ήταν εξοργιστικό αν δεν ήταν γελοίο και δηλωτικό της αντίληψης που έχει η τωρινή προεδρία της Λίγκας, το περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης – φαρσοκωμωδία. Τσιφλίκι τους θεωρούν και τη Λίγκα και το δείχνουν απροκάλυπτα.

Έφτιαξαν μόνοι τους στο Πασαλιμάνι την ανακοίνωση-οπερέτα κι έγραψαν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Super League, η οποία εμφανίζεται να επιτίθεται σε μέλος και χρηματοδότη της.

Ποιοι; Αυτοί που κάθε τρεις και λίγο υβρίζουν χυδαία με ανακοινώσεις ή “διαρροές κύκλων” όποια θεσμική αρχή ή όποιον θεσμικό παράγοντα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους χωρίς τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα να τους έχουν ελέγξει ως όφειλαν…

Θέτουμε όλες τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στον Συνεταιρισμό προ των ευθυνών τους απέναντι σε αυτή την άνευ προηγουμένου εκτροπή. Διότι η επόμενη ανακοίνωση της Super League θα αναρτηθεί απευθείας στο olympiacos.org».

Επίσημη θέση κατά της διοργανώτριας Αρχής πήρε και η ΠΑΕ Βόλος:

«Για πολλοστή φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα προχωρούμε στην εξαιρετικά δυσάρεστη διαπίστωση ότι πλέον η Super League διοικείται με αυταρχική και ιδιοκτησιακή αντίληψη και μάλιστα με την χείριστη μορφή του προσωπικού μαγαζιού.

Μπροστά, λοιπόν, στα όσα τραγελαφικά γεγονότα συμβαίνουν, που υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρούμε υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε και να πάρουμε θέση, με τρόπο ξεκάθαρο και αντρίκιο και σίγουρα όχι με το γνωστό σε κάποιους “λογοτιμήτικο” και γι’ αυτό ζητούμε άμεσα τη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Επισημαίνουμε ότι η ΠΑΕ Βόλος έχει ζητήσει ήδη σύγκληση του Δ.Σ. με επιστολές της από 2/9/22 και 7/9/22, επιστολές που όχι μόνο δεν ελήφθησαν υπόψη, αλλά ούτε καν απαντήθηκαν.

Όταν μάλιστα με τη σημερινή, προσωπική ως φαίνεται, ανακοίνωση του Προέδρου, γίνεται λόγος για ανεξαρτησία της Λίγκας, τα πράγματα παίρνουν εξαιρετικά επικίνδυνη τροπή καθώς κάποιοι φαίνεται ότι ονειρεύονται εξουσίες τύπου Λουδοβίκου ή Αμίν Νταντά!

Καλούμε τη σημερινή ηγεσία της Super League να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της έναντι του ίδιου του ποδοσφαίρου και να σταματήσει τέτοιες προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειες που το υποβαθμίζουν και το εξευτελίζουν.

Και στην περίπτωση, δε, που δεν είναι ικανή να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκαλεί, καλούμε τα άλλα μέλη του συνεταιρισμού να αντιδράσουν επιτέλους υπεύθυνα, σοβαρά και αποφασιστικά, βάζοντας στοπ στον κατήφορο διασώζοντας ό,τι έχει απομείνει από το κύρος και την αξιοπρέπεια του ποδοσφαίρου μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν τασσόμαστε υπέρ του ενός ή άλλου από τους λεγόμενους Βig4. Απλά επαναστατούμε γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Επιτέλους όλοι έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Αλλά και ο ΠΑΟΚ αντέδρασε έντονα και όπως τόνιζε «έχουμε πλήρη άγνοια και είναι εκτός θεσμικών ορίων οποιαδήποτε ανακοίνωση της Super League κατά μέλους της, πόσο μάλλον όταν δεν έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση και ψηφοφορία». Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από την άλλη, ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για την τελευταία ανακοίνωση της Super League. «Είναι αυτονόητο ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της ανακοίνωσης κατά μέλους της Λίγκας, θεσμικά και αυτονόητα επιβάλλεται να προηγείται ψηφοφορία», ανέφερε.

Μοιραστείτε