«Φωνές» στο Eurobasket για τη Διαιτησία

  • By admin
  • September 10, 2022
  • 0

Το Eurobasket έχει τα πάντα. Ακόμα και… φωνές για την διαιτησία…

Απίστευτα ματς, αναπάντεχα αποτελέσματα, ιστορικές εμφανίσεις, ”θρίλερ” που κράτησαν ακόμα και 50′, ”μάχες” για μία θέση στη νοκ άουτ φάση. Και ενώ ζούμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ -πιθανότατα- στα καλύτερά του, δεν είναι λίγες οι φωνές των πρωταγωνιστών για την διαιτησία του τουρνουά.

Στο Eurobasket ακούστηκαν “φωνές” για τη Διαιτησία

Μία βόλτα από τα social media θα επιβεβαιώσει το γεγονός πως και οι θεατές πολλές φορές μιλούν για το εν λόγω ζήτημα με επικριτικό ύφος. Αν και το μπάσκετ οφείλει πάντα να είναι ο πρωταγωνιστής, σε αρκετές περιπτώσεις έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Δίκαια ή άδικα.

Και εξηγούμε με παραδείγματα παικτών, προπονητών και ομάδων. Μετά το ματς της Κροατίας με τη Μεγάλη Βρετανία (65-86), ο Μάριο Χεζόνια δεν δίστασε να αναφερθεί στην διαιτησία του τουρνουά. «Η διαιτησία είναι άθλια. Θα ήθελα να ήμουν σε μια από τις συναντήσεις των διαιτητών το καλοκαίρι να δω τι έλεγαν. Δεν ξέρω αν πρέπει να μιλάω καν γι’ αυτό γιατί δεν θέλω να τιμωρηθώ. Αλλά δεν φοβάμαι.

Ένας διαιτητής μού είπε στο ημίχρονο ‘δεν ήμουν σε καλή θέση’. Δεν ξέρω πώς γίνεται εγώ να προετοιμάζομαι για κάθε ματς για ώρες, να έρχομαι να παίξω έτοιμος να πεθάνω στο παρκέ και οι διαιτητές να είναι απροετοίμαστοι…

Διαβάστε τη συνέχεια στο Eurohoops

Μοιραστείτε