Αιφνιδιάστηκε ο Μπαλτάκος από την απόφαση του Bennett

  • By admin
  • September 9, 2022
  • 0

Ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι «αξιωματικός που φωνάζει φοβάται τους στρατιώτες»…

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για τον ορισμό Σιδηρόπουλου στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ που, τελικά, ακυρώθηκε… Μεταξύ άλλων δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος στον LIBERO 107,4:

Για τον ορισμό Σιδηρόπουλου: «Ο αρχιδιαιτητής Μπένετ, όρισε Έλληνα διαιτητή γιατί όταν ήρθε στην Ελλάδα μου είπε πως θέλω να δημιουργήσω τις βάσεις για να επανέλθει η ελληνική διαιτησία. Δεν ήρθε μόνο για να ορίσει τους διαιτητές της αγωνιστικής αλλά για να αναβαθμίσει τη διαιτησία στην Ελλάδα. Όλοι θέλουμε να γίνει επαγγελματική η διαιτησία.

Ο αρχιδιαιτητής βάσει κανονισμού μπορεί να αποφασίζει μόνος τους χωρίς να ρωτήσει. Η ΕΠΟ μόνο ενημερώνει. Η σύσταση είναι να παίζουν μόνο ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι.

Με βάση τον κανονισμό έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Στο Άρης – ΠΑΟΚ όρισε ξένο διαιτητή επειδή θεώρησε πως είναι μεγαλύτερης επικινδυνότητας ο αγώνας. Από τότε που άρχισε το πρωτάθλημα δεν έχω πει τίποτα με τον Μπένετ εκτός από χθες.

Όχι δε γνώριζα για την απόφαση του Μπένετ. Όταν το έμαθα αιφνιδιάστηκα και μετά προσπάθησα να δω πως γίνεται βάσει κανονισμού να την αλλάξουμε. Είχαμε μία ώρα καιρό μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης που ήταν στις 12 για να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Όταν άρχισε η συνεδρίαση έκανα δήλωση πως δεν έχω καμία σχέση με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου και πως ευθύνεται η ΚΕΔ. Όλα αυτά που γίνονται εδώ δεν αρέσουν στην UEFA γιατί θέλει να έχει ομοσπονδίες που θα έχουν διαιτητές που παίζουν κανονικά στα πρωταθλήματά τους».

Για την ελληνική διαιτησία: «Για φέτος τουλάχιστον σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίξουν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι γιατί θα εκτεθούν.

Ο Σιδηρόπουλος την επόμενη εβδομάδα θα παίζει στο Champions  League. Πώς γίνεται να παίζει στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα; Και πώς θα εξελιχθεί ο Σιδηρόπουλος αν δεν έχει δυνατά παιχνίδια εδώ;».

Για το «επεισόδιο» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση έκανα δήλωση πως δεν έχω καμία σχέση με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου και πως ευθύνεται η ΚΕΔ. Όλα αυτά που γίνονται εδώ δεν αρέσουν στην UEFA.

Μιλούσε ο Μαρινάκης με τηλεδιάσκεψη όπως όλοι, όχι με τηλέφωνο. Θα σας απαντήσω με μία φράση που λένε στον στρατό: «αξιωματικός που φωνάζει φοβάται τους στρατιώτες». Εγώ δε φωνάζω, αυτή είναι η απάντηση. Αυτό τα λέει όλα. Είμαι δικηγόρος μια ζωή στα δικαστήρια είμαι συνηθισμένος στις κόντρες. Εμένα δε με απασχολούν οι κόντρες. Γενικά κερδίζει όποιος κρατάει το ρυθμό του, αν μπεις στο ρυθμό του άλλου θα χάσεις».

Μοιραστείτε