ΕΠΟ – Ολυμπιακός: Το «αλφαβητάρι» της κόντρας

  • By admin
  • September 3, 2022
  • 0

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου μεταξύ της ΕΠΟ και του Ολυμπιακού και για να είμαστε συνεπείς σε όσα γράφαμε άργησαν κιόλας…

Φαινόταν από πολύ πίσω χρονικά πως κάπως έτσι θα κατέληγε η ιστορία, η οποία μυθιστορηματικά έχει ακόμα πολλά σενάρια , σασπένς και ίντριγκες.

Βασικά το μήλο της Έριδος είναι η διαιτησία. Αρχικά η αντικατάσταση του Κλάντεμπεργκ, ο πίνακας επαγγελματιών διαιτητών (όποτε γίνει) και το ποσό των 3 εκ. Ευρώ που περικόπηκε από την ΕΠΟ για να πάει υπέρ των professional referees. Όταν δημιουργηθούν…

Γενικά ο νέος αρχιδιαιτητής Steve Bennett δεν άλλαξε και πολλά . Έκανε εντατική επιμόρφωση στους διαιτητές, αλλά δεν είχε πρεμούρα να αλλάξει τα πάντα από τους πίνακες που βιάστηκε να δώσει πρόωρα ο Κλάντεμπεργκ πριν να αντικατασταθεί. Αλλά φάνηκε να μειώνει τους ξένους διαιτητές και να υπάρχει πιο άμεση επικοινωνία με την UEFA.

Δηλαδή ξεκαθάρισε, πως σε περίπτωση κακών σφυριγμάτων διεθνούς ρέφερι η καταγγελία θα φτάσει αρμοδίως στην UEFA κι ας πρόκειται για ματς ελληνικού πρωταθλήματος.

Επεξηγηματικά, όπως διευκρίνισε και ο Τάκης Μπαλτάκος, με την μείωση ξένων διαιτητών και τις αλλαγές στην διαιτησία, εκτός των άλλων «έπεσε» και το μπάτζετ γύρω από την μισθοδοσία της ΚΕΔ, αλλά δημιουργήθηκε φάσμα ευκαιριών για τους Έλληνες διαιτητές.

Ζήτησε από την άλλη πλευρά η λίγκα , να μείνει ο Κλάντεμπεργκ. Έχασε. Ζήτησε να πέφτει απ΄ ευθείας από την κατηγορία της μία ομάδα και να ανεβαίνει μία από την super league 2. Ξαναέχασε.  Στις ψηφοφορίες πάντα.

Ήρθε , λοιπόν, η δεύτερη αγωνιστική και έγινε ο κακός χαμός στο Τρίπολη-Ολυμπιακός. Το γκολ που ακυρώθηκε στον Αστέρα ήταν ΑΣΤΕΙΟ. Αλλά και η αντίδραση της ΕΠΟ ΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ.

ΘΥΜΩΜΕΝΗ ήταν η ανακοίνωση της ΕΠΟ που ουσιαστικά βγήκε και είπε σε….πλάγιο ψαλμό πως ο Καραντώνης μπαίνει στο ψυγείο και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά, για το ακυρωθέν γκολ του Αστέρα. Αυτό φυσικά δεν έχει ξαναγίνει. Διότι πρέπει ουσιαστικά η ΕΠΟ για κάθε αδικία να εκδίδει ανάλογες ανακοινώσεις. Οπότε πρέπει να πιάσουν δουλειά για κάθε επίμαχη φάση, ώστε να υπάρχει ισονομία.

Ιστορικά , λοιπόν, δημιουργήθηκε από κει και πέρα στο ποδόσφαιρο το μεγαλύτερο τσουνάμι αντιδράσεων. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν οργισμένος. Ένιωσε μειωμένος από την υπόθεση.  Κι έτσι μετείχε στην τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Κυρίως το θέμα ήταν η διαιτησία. Από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε εκεί περισσότερο ως ιδιοκτήτης μιας θιγόμενης από την στάση της ΕΠΟ ομάδας, παρά ως επικεφαλής του συνεταιρισμού της λίγκας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Λαλίστατος , ήταν ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, μέχρι που οι τόνοι ανέβηκαν, ειπώθηκαν και κάποια «γαλλικά» , βαριές κουβέντες και χαρακτηρισμοί και φάνηκε πως το έργο θα είχε και συνέχεια , όπως κι έγινε.

Μεανακοίνωσή της η ΕΠΣ Πειραιά , διέγραψε την σύμβουλο της ΚΕΔ Λαμπαδαρίου, αφήνωντας σαφέστατα υπονοούμενα για στενότατες σχέσεις με τον αρχιδιαιτητή! Άκομψη έως τραβηγμένη και ποινικά κολάσιμη ήταν η ανακοίνωση της Ένωσης του Σπάθα.

Να παρέμενε σιωπηρός κι απαθής δεν θα μπορούσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, όταν μία Ένωση μέλος του ξέθαψε εναντίον του τα τσεκούρια του πολέμου. Οπότε η απάντηση ήταν άμεση και δραστική!

Ξήλωσεαπό μέλος της ΕΠΟ την ΕΠΣ Πειραιά, μία εκ των ιδρυτριών της Ομοσπονδίας! Ανέστειλε την ιδιότητά της, που μεταφράζεται σε λουκέτο σε όλα τα πρωταθλήματα.

«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες», λέει η παροιμία. Και τώρα τα σωματεία του Πειραιά τρέχουν και δεν φτάνουν. Είναι και οι μικτές ομάδες, οι Πειραιώτες διαιτητές, είναι πολλά…

Πολλοί διαιτητές και παρατηρητές για να σώσουν την παρτίδα ψάχνονται. Ακόμα και για μεταγραφές. Να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται. Κι αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να τελειώσει ομαλά.

Ρώτησαν, μάλιστα, «δημοσιογραφικά» τον Τάκη Μπαλτάκο, αν θα υπάρξει στο θέμα συνέχεια κι ενημέρωσε πως ήδη βρίσκεται καταγγελία στον Αθλητικό Εισαγγελέα!

Συνεπώς , η υπόθεση πάει για δυσφήμηση του αθλήματος και δεν είναι μόνο η ΕΠΣ, αλλά και φυσικά πρόσωπα, που θα κληθούν να αποδείξουν τα όσα ανέφεραν κατά της ΚΕΔ, της Λαμπαδαρίου και του Bennett , σε μία Πανελλήνιας απήχησης ανακοίνωση.

Το πιο σοβαρόείναι πωςη κυρία Λαμπαδαρίου, όπως μάθαμε, έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΠΟ σχετική άδεια, προκειμένου να κινηθεί δικαστικά εναντίον των συνακτών της ανακοίνωσης, σε ποινικό και αστικό επίπεδο, για την υπεράσπιση της βαναύσως τρωθείσας τιμής κι υπόληψής της.

Ύπάρχει, ωστόσο, ένα κρίσιμο ερώτημα. Όλα αυτά ξεκίνησαν από ένα γκολ της Τρίπολης που ακύρωσε ο Καραντώνης. Σωστά; Μάλιστα. Γιατί δεν βγήκε ο Κλάντεμπεργκ, ως έμμισθος σύμβουλος διαιτησίας της super league , να πει ευθέως: «Καλώς δεν μέτρησε το γκολ». Θα έπαιζε ρόλο η άποψή του. Η σιωπή του ποιόν δικαίωσε;

Φυσικά, σε αυτή τη διαμάχη οι υπόλοιπες ομάδες της λίγκας φαίνονται αποστασιοποιημένες. Ούτε καν ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει εμπλακεί.

Χαρακτηριστικά , λοιπόν, λένε οι παράγοντες των υπολοίπων ομάδων πως η κόντρα δεν είναι θεσμική, αλλά έχει πάει σε επίπεδα ερυθρόλευκης ΠΑΕ και ΕΠΟ.

Ψάχνοντας βρήκαμε και το άλλο.Ότι το κείμενο της καταγγελίας της ΕΠΣ Πειραιά έχει δοθεί σε όλα τα μέλη της ΚΕΔ, ακόμα και σε μετάφραση στους ξένους εκλεκτούς της UEFA για περαιτέρω ενέργειες που θα αποφασίσουν.

Ωραίο πρωτάθλημα κι αυτό. Αντί να ασχοληθούμε με το χορτάρι, τους παίκτες, το θέαμα, έχουμε υπερθέαμα στο παρασκήνιο. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα απολύτως…

Μοιραστείτε