Η σκέψη του Πιτσίλκα και η εύλογη απόρριψη

  • By admin
  • September 2, 2022
  • 0

Στο μυαλό του Νίκου Πιτσίλκα ήταν οι Διαιτητές της Α1 να σφυρίζουν και στην Basket League και στην Α2…

Η πρόταση που κατατέθηκε στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, ήταν οι 40 Referees που θα συμπεριλάβει στη λίστα που καταρτίζει, να διευθύνουν τα ματς των 2 ανώτατων κατηγοριών. Ήτοι, της Basket League και της Α2 ανδρών. Ουδείς άλλος… Ο επιχειρηματίας την αποδέχθηκε και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία.

Δεν του βγήκε του Πιτσίλκα η ιδέα που είχε

Ο Νίκος Νικολόπουλος, γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη τους παράγοντες των συλλόγων της Α2 και τους ζήτησε το πρωτάθλημα ν’ αλλάξει μέρα. Δηλαδή, από το Σάββατο να μεταφερθεί Κυριακή προκειμένου, όπως τους είπε, «να προβληθεί περισσότερο η λίγκα και να βρεθούν πιο εύκολα χορηγοί». Και η Β’ εθνική από την Κυριακή να μεταφερθεί το Σάββατο, όπου θα γίνονται τα παιχνίδια της Basket League.

Η πλειονότητα των παραγόντων αρνήθηκαν πεισματικά, κυρίως, λόγω της άδειας των γηπέδων. Αλλά και επειδή θεωρούν ότι το Σάββατο είναι η καλύτερη μέρα διεξαγωγής των αγώνων. Ο γενικός γραμματέας διαφώνησε έντονα και κάπου εκεί η συζήτηση ολοκληρώθηκε… Το θέμα έμεινε στ’ ότι τα 3 πρωταθλήματα θα γίνονται την ίδια μέρα.

Η απόφαση αυτή, άλλωστε, είναι υπέρ των υπολοίπων Διαιτητών, που υπό άλλες συνθήκες θα έβλεπαν παιχνίδι της Α2 με το …κιάλι.     

Μοιραστείτε