«Κλείδωσε» η δυαρχία Χριστοδούλου, Πιτσίλκα – Το παρασκήνιο

  • By admin
  • August 18, 2022
  • 0

Η δυαρχία Χριστοδούλου, Πιτσίλκα «κλείδωσε» για του χρόνου από τον Βαγγέλη Λιόλιο και απομένει μια λεπτομέρεια…

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τη λειτουργία της νέας ΚΕΔ, η οποία δεν θα είναι πλέον μεταβατική. Επί της ουσίας, ο Βαγγέλης Λιόλιος θεωρεί ότι θα κριθεί αυστηρά για τον τομέα της Διαιτησίας κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων, γι’ αυτό και θέλει να την ενισχύσει…

Η δυαρχία Χριστοδούλου, Πιτσίλκα θεωρείται οριστική

Όπως ο Βασιλακόπουλος που είχε προσθέσει κατά το παρελθόν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τον Κώστα Ρήγα, έτσι και ο νυν πρόεδρος θα δώσει τα «κλειδιά» στους Χρήστο Χριστοδούλου και Νίκο Πιτσίλκα. Το ερώτημα, βεβαίως, είναι ποιος θα έχει υπό την ευθύνη του το κλειδί – πασπαρτού… Εν ολίγοις, ποιος θα ηγηθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθ’ ότι ως γνωστό «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει…»

Καλάρεσε στον Πιτσίλκα η παρουσία στην ΚΕΔ

Ο Πιτσίλκας, από την μία, όπως δηλώνει συνεχώς, αποδέχθηκε με «κρύα καρδιά» την πρόταση του προέδρου της ΕΟΚ για ν’ αναλάβει την προεδρία της ΚΕΔ. Πλέον, όμως, η καρδιά του ζέστανε και δεν του κάνει …καρδιά να αποχωρήσει, διαπιστώνοντας ότι έχει γίνει συνομιλητής της πλειονότητας των προέδρων της Basket League. Αλλά και ορίζοντας τον υιό στην πλειονότητα των αναμετρήσεων.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, όπως δηλώνει, είναι πλήρως ικανοποιημένος από την παρουσία του Λαρισαίου διότι:

  • Θεωρεί ότι οι διαμαρτυρίες που ακούστηκαν ήταν λιγότερες συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές…
  • Ανέλαβε με θάρρος και παρρησία τα διαιτητικά λάθη που έγιναν και που υπό άλλες συνθήκες, θα κατευθυνόντουσαν προς την πλευρά του προέδρου της ΕΟΚ… Κοινώς, μετατράπηκε σε air bag και πήρε πάνω του όλες τις δυστοκίες και τα κενά που παρουσιάστηκαν. Ως εκ τούτου, η υποχρέωση που αναπτύχθηκε είναι σημαντική.

Η συμφωνία Χριστοδούλου, Λιόλιου

Από την άλλη, ο Χρήστος Χριστοδούλου αποτελεί εγγύηση για την επόμενη μέρα της ελληνικής Διαιτησίας. Δεν έχει «βαρίδια» (π.χ. παιδί – Διαιτητή), δεν έχει «αγκυλώσεις» του παρελθόντος, δεν έχει υποχρεώσεις με ομάδες και κυρίως, γνωρίζει άριστα κανονισμούς. Παράλληλα, είναι χαμηλών τόνων και θεωρείται ακριβοδίκαιος.

Το ευαίσθητο σημείο της υπόθεσης είναι ότι λόγω της πρότασης που δέχθηκε από τον κ. Λιόλιο αποχώρησε πρόωρα από την Euroleague, αφήνοντας πίσω 2 ποιοτικές αγωνιστικές χρονιές και βέβαια, αρκετά χρήματα. Η συμφωνία, μάλιστα, που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών προέβλεπε την αποκλειστική ευθύνη των Διαιτητών (αξιολόγηση, ορισμό κ.α.) τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο. Ως εκ τούτου, ενδεχόμενη αποχώρηση Χριστοδούλου από τα διαιτητικά δρώμενα θα δρομολογούσε σημαντικές εξελίξεις.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, σίγουρα, θα μοιράσει την τράπουλα, όμως, λογικά τα περισσότερα χαρτιά θα βρεθούν στο χέρι του Πατρινού παράγοντα Διαιτησίας. Το ερώτημα είναι αν θα είναι ικανοποιημένος από τον αριθμό των τραπουλόχαρτων που θα λάβει…  

Μοιραστείτε