Αποκλειστικό: Ήττα της ΕΟΚ στη διένεξη με τους υπαλλήλους

  • By admin
  • August 11, 2022
  • 0

Την ήττα γνώρισε η ΕΟΚ στη διένεξη με τους υπαλλήλους, στους οποίους πρέπει να επιστρέψει χρήματα που παράνομα παρακρατήθηκαν…

Δικαιώθηκαν οι δεκάδες υπάλληλοι της ΕΟΚ στη διένεξη που έχουν με τη Διοίκηση. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο γραφείο του προέδρου, Βαγγέλη Λιόλιου, έφθασε πριν από λίγες ημέρες μια κατεπείγουσα επιστολή από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Το θέμα είναι η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης, που παρακρατήθηκε, όπως αποδείχθηκε παρανόμως, τα τελευταία 2 χρόνια.

Ηττήθηκε η ΕΟΚ στη διένεξη με τους υπαλλήλους

Όπως αναφέρει σαφέστατα, «εισοδήματα από μισθωτή εργασία που αποκτώνται από φορείς Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου αλλά και Ιδιωτικού Δικαίου, που δεν περιλαμβάνονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, απαλλάσσονται από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης». Ως εκ τούτου, πρέπει να επιστραφούν πάραυτα τα χρήματα στους δικαιούχους…

Το έγγραφο γίνεται πιο ενδιαφέρον όταν αποκαλύπτει ότι οι υπάλληλοι της ΕΟΚ δεν θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, γεγονός που είναι όσοι εργάζονται σε δημόσιους φορείς εντός Γενικής Κυβέρνησης. Η Α.Α.Δ.Ε ξεκαθαρίζει τα παρακάτω:

  • Η εποπτεία και ο έλεγχος των Ομοσπονδιών ασκούνται από την ΓΓΑ…
  • Οι πόροι της ΕΟΚ προέρχονται από τα μέλη – ομάδες, δωρεές, συνδρομή από τον ΕΣΑΚΕ και κρατικές επιχορηγήσεις…
  • Οι προσλήψεις αλλά και οι απολύσεις υπαλλήλων γίνονται αποκλειστικά και μόνο από το ΔΣ της ΕΟΚ και όχι, από το ΑΣΕΠ…

Ως εκ τούτου, η ΕΟΚ αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Πρακτικά σημαίνει ότι στους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση των Ενώσεων (ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ), πρέπει αφενός, να τους επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν παρανόμως για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και αφετέρου, να τους καταβληθούν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος καλοκαιριού. Κάτι που φυσιολογικά θα συμβεί αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, στο οποίο έχουν καταφύγει οι εργαζόμενοι.

eok refereesgr
Το συμπέρασμα της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)
Μοιραστείτε