Η Super League 2 εκπέμπει SOS

  • By admin
  • July 27, 2022
  • 0

Η Super League 2 αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα, με συνέοεια να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό…

«Δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε. Πως θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα;». Η κραυγή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ στην super league 2 , απευθύνθηκε κυρίως προς την Πολιτεία και τον κ. Αυγενάκη στην συνεδρίαση της Τρίτης. Παράλληλα ομόφωνα αποφασίστηκε μια σειρά επαφών , για ενημέρωση των οικονομικών τόσο στον αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Υφυπουργό, όσο και στο προεδρείο των Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ,ώστε να γίνουν κοινωνοί των συνθηκών που επικρατούν.

Η Super League 2 βρίσκεται σε απόγνωση

Η λίγκα ουσιαστικά βρίσκεται μετέωρη , αδύναμη και σε κόκκινο συναγερμού στα οικονομικά ζητήματα, καθώς περιμένει την επισφράγιση δύο συμφωνιών από τον κρατικό κορβανά. Η πρώτη αφορά τα ποσοστά από το Στοίχημα και η δεύτερη τα έσοδα που θα έχουν οι ΠΑΕ μέσω της τηλεοπτικής συμφωνίας με την Κρατική Τηλεόραση. Ωστόσο δεν υπάρχει καν μία εικόνα για το μέγεθος των οικονομικών συμφωνιών.

Ο πρόεδρος της λίγκας Λεωνίδας Λεουτσάκος εισηγήθηκε και «πέρασε» να υπάρξει μια ύστατη προσπάθεια με θεσμικές συναντήσεις, αλλά δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό του, πως με τις παρούσες συνθήκες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Σε πρώτη φάση, μάλιστα, ο συνεταιρισμός απέστειλε επιστολές στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 1 Βαγγέλη Μαρινάκη και τον πρόεδρο του ΠΣΑΠΠ Γιώργο Μπαντή, με τις οποίες  αναλύει τα προβλήματα και θα ζητάει την συνδρομή, αρωγή κι ενίσχυσή του.

Μετά το πέρας του συμβουλίου εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Το σώμα ενημερώθηκε για την πρόταση παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ΕΡΤ και θα επανέλθει με αντιπρόταση.

2. Συστάθηκε επιτροπή από το Προεδρείο (κ.κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη, Πρίτσα) και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Αιγάλεω κ. Παλτόγλου, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας κ. Παπαδημητρίου, ΠΑΕ Επισκοπή κ. Νικολιδάκη, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου και ΠΑΕ Χανιά κ. Ροκάκη, οι οποίοι θα έρθουν σε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και αρμόδιους Υπουργούς, τον Πρόεδρο της SL1, τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠΠ και τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, με σκοπό την ενημέρωση και την άμεση εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που υφίσταται η κατηγορία και τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αδυναμία διεξαγωγής του Πρωταθλήματος SL2 αγωνιστικής περιόδου 2022-2023. Στους προαναφερθέντες φορείς στάλθηκαν σχετικές ενημερωτικές επιστολές».

Μοιραστείτε