Ο Bennett αρχιδιαιτητής στο ποδόσφαιρο

  • By admin
  • July 12, 2022
  • 0

Ο S. Bennet ανακοινώθηκε στη θέση του αρχιδιαιτητή από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Τάκη Μπαλτάκο

Πριν η Super League αποφασίσει την παραμονή του Κλάντεμπεργκ, η ΕΠΟ γνωστοποίησε την απόφασή του για τον αρχιδιαιτητή. Ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε ότι εισηγείται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να αναλάβει πρόεδρος της ΚΕΔ ο Άγγλος παλαίμαχος ρέφερι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως: «προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ», σημειώνοντας μάλιστα πως έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά η FIFA και η UEFA.

Ο Bennet στη θέση του αρχιδιαιτητή

Ο Bennet σφύριξε στην Premier League από το 1999 μέχρι το 2010, ενώ βρέθηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα και για μία διετία (1993-95) ως βοηθός. Επίσης ήταν διεθνής από το 1995 ως το 2001 ως βοηθός και από το 2001 ως το 2001 ως το 2006 πρώτος διαιτητής.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Στις 20 Ιουνίου 2022 είχαμε προαναγγείλει ότι μέχρι τις 15/7 θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της ΚΕΔ, αφού το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 31/7/2022. Ο κ. Κλάτενμπεργκ επιλέχθηκε πριν 2 χρόνια με την απόλυτη σύμπνοια των 4 «μεγάλων» ομάδων. Η ΕΠΟ δεν συμμετείχε στην επιλογή αυτή.

Δυστυχώς οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα η ΕΠΟ οφείλει να ενεργήσει. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασυμφωνία των 4 «μεγάλων» ομάδων, σε εφαρμογή του άρθρου 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ αιτούμαι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την συμφωνία της ώστε Πρόεδρος της ΚΕΔ για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους να οριστεί ο Άγγλος κ. Στέφεν Μπένετ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπένετ αποτέλεσε το 2020 προσωπική επιλογή του κ.  Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας.

Ως εκ τούτου ο κ. Μπένετ, προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ.

Η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση.

Μοιραστείτε