Γιατί ο Benevenuto αποκάλυψε τώρα ότι είναι ομοφυλόφιλος

  • By admin
  • July 11, 2022
  • 0

Ο Igor Benevenuto ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος και πλέον, τίθεται υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Μεγάλη έκταση πήρε το θέμα των σεξουαλικών προτιμήσεων του Βραζιλιάνου Ρεφ λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Benevenuto ήταν μεταξύ των Διαιτητών που θα βρίσκονταν στην αραβική χώρα για τους αγώνες του Μουντιάλ, εν τούτοις, μετά τις δηλώσεις του επικρατεί θολό τοπίο.  

Ο Benevenuto “ταρακούνησε τα νερά” με τη δήλωσή του

Ο 41χρονος Διαιτητής είναι ευνόητο ότι με τη δήλωσή του σε μια τόσο κρίσιμη καμπή ήθελε να «ταρακουνήσει τα νερά». Πολλώ  δε μάλλον, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Ο Benevenuto ζει στην πόλη Sete Lagoas στην πολιτεία Minas Gerais και εργάζεται ως νοσοκόμος σε δημόσιο νοσοκομείο της πόλης. Οι Βραζιλιάνοι Referees, άλλωστε, είναι ημιεπαγγελματίες.

Ο πιο δημοφιλής Διαιτητής στη Βρζιλία ήταν ο Jorge José Emiliano dos Santos (1954-1995), ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Τότε είχε προκαλέσει σάλο, καθ’ ότι ζούσε σε μια επικίνδυνη χώρα για τα μέλη των ΛΟΑΤΚΙ, με εκατοντάδες δολοφονίες κάθε χρόνο.

Santos
Ο Jorge José Emiliano dos Santos

Ο Igor Benevenuto ανέφερε ότι «από νωρίς ήξερα ότι ήμουν γκέι. Δεν υπήρχε καλύτερο μέρος από το ποδόσφαιρο για να κρύψω τη σεξουαλικότητά μου. Το να είμαι διαιτητής με φέρνει σε μια θέση ισχύος που χρειαζόμουν”. Και συνέχισε:

Υπάρχουν πολλοί ομοφυλόφιλοι στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά το 99,9% από αυτούς είναι στην… ντουλάπα.

Υπάρχουν διαιτητές, παίκτες, προπονητές, παντρεμένοι, με παιδιά, χωρισμένοι, άνθρωποι με διπλή ζωή… υπάρχουν τα πάντα…

Υπάρχουμε και μας αξίζει το δικαίωμα να μιλάμε για αυτό, να ζούμε κανονικά».

Μοιραστείτε