Οι 4 αλήθειες για τη σχέση Μπαλτάκου – Κλάντεμπεργκ

Οι σχέσεις Μπαλτάκου – Κλάντεμπεργκ είναι ένα θέμα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όλων, πολλώ δε μάλλον των παραγόντων…

Μεγάλος ντόρος  έχει γίνει τον τελευταίο καιρό γύρω από τα θέματα διαιτησίας, τον Μαρκ Κλάντεμπεργκ και την παραμονή του στον θώκο του αρχιδιαιτητή. Ο Τάκης Μπαλτάκος δεν συνηθίζει να μιλάει και όταν τοποθετείται επιλέγει να το κάνει δημόσια κι όχι μεμονωμένα κι επιλεκτικά.

Οι σχέσεις Μπαλτάκου, Κλάντεμπεργκ

Έτσι, λοιπόν, μέσω συνεργατών, αλλά και του περιβάλλοντός του καταφέραμε να εκμαιεύσουμε ορισμένα στοιχεία που συνθέτουν κομματάκι – κομματάκι ένα ολόκληρο παζλ για το τι σκέφτεται γύρω από τη διαιτησία.

  1. Ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ δεν είχε ΠΟΤΕ σχέση με τη διαιτησία, διότι απλά δεν ήθελε. Ως νομικός σύμβουλος της ΕΠΑΕ επί σειρά ετών αν και το γραφείο του ήταν απέναντι από αυτό της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών δεν γνώριζε και δεν είχε επαφή με τα μέλη της.
  2. Το θέμα με τον Κλάντεμπεργκ δεν είναι προσωπικό. Ούτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ επιθυμεί να «εισχωρήσει» σε θέματα πινάκων, ονομάτων διαιτητών, σεμιναρίων, αξιολόγησης παρατηρητών κ.τ.λ. Θέλει απλά να προστατεύσει το ταμείο της ομοσπονδίας και είναι ανυποχώρητος στην μείωση των αποδοχών των ξένων τεχνοκρατών.
  3. Ο Τάκης Μπαλτάκος δεν θέλει να ΔΙΩΞΕΙ τον Κλάντεμπεργκ. Αλλά βάσει των παραπάνω είναι αδιαπραγμάτευτος στο να γίνει μείωση αποδοχών της τάξης τουλάχιστον του 50 τοις εκατό στις αποδοχές των ξένων της ΚΕΔ. Είτε παραμείνουν οι ίδιοι , είτε έρθουν άλλοι.
  4. Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει πως δεν είναι εχθρός των διαιτητών είναι ότι ΦΡΕΝΑΡΕ (όπως και ο Λεωνίδας Λεωτσάκος) τις εισαγωγές ξένων διαιτητών στην λίγκα 2.     

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς έστω κι αδαής με τα θέματα διαιτησίας, το θέμα είναι καθαρά οικονομικό και θεσμικό και δεν έχει να κάνει με «κλαμπ», προσωπικές διαφορές; Και άλλα αποκυήματα φαντασίας.

Μοιραστείτε