Ο γιατρός δεν είναι πλέον, υποχρεωτικός στα παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων…
Οι Referees έγραψαν στις 29 Μαρτίου για τη μη υποχρεωτικότητα του ιατρόσημου, που πλέον, συμπεριλήφθηκε στους κανονισμούς. Η παρουσία ιατρού στα ματς των ενώσεων δεν είναι υποχρεωτική. Αρκεί να υπάρχει στο γήπεδο πιστοποιημένο προσωπικό. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Ο γιατρός δεν είναι υποχρεωτικός στα τοπικά
Ότι η αναμέτρηση δύναται να ξεκινήσει κανονικά από τη στιγμή που στο γήπεδο δώσει το «παρών» άτομο, που έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες. Είτε είναι προπονητής, είτε Διαιτητής. Απλά πρέπει να κατέχει την απαραίτητη επίσημη πιστοποίηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μέλη του Συνδέσμου Δωδεκανήσου έχουν συμμετάσχει σε παρόμοια σεμινάρια και έχουν λάβει την πιστοποίηση.
Δεν αποκλείεται η Διοίκηση της ΟΔΚΕ να προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες, αρχής γενομένης από το επιμορφωτικό σεμινάριο της Πάτρας που θα διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το κανονισμό των ενώσεων, η γηπεδούχος ομάδα υποχρεούται να έχει στο γήπεδο εκπαιδευμένο προσωπικό σε πρώτες βοήθειες. Παράλληλα, ο χρόνος μέχρι να φθάσει το συγκεκριμένο προσωπικό αυξήθηκε στα 30 λεπτά.
Να σημειώσουμε ότι περίπου 25 λεπτά ανέμεναν οι παίκτριες του ΕΦΑΟΖ και του Αθηναϊκού τον γιατρό να φθάσει στο γήπεδο σε αγώνα του Μαρτίου… Οι Ρέφερις Κηπώσης, Πετράκης και ο Κομισάριος του ματς, Τάκης Άκελ, έκλεισαν το φύλλο αγώνα λόγω της μη έγκαιρης άφιξης του γιατρού και έτσι, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε δεινή θέση.