Η ψηφιοποίηση στην Ελλάδα έχει όνομα και επώνυμο

  • By admin
  • June 26, 2022
  • 0

Η ψηφιοποίηση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη χώρα μας είναι συνυφασμένα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη…

Για το λόγο αυτό και ο Βαγγέλης Λιόλιος έκανε το αυτονόητο: Επέτρεψε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να ψηφιοποιήσει όλο το αρχείο του ελληνικού μπάσκετ. Οι Referees είχαν αποκαλύψει πρώτοι το θέμα και συγκεκριμένα ότι οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Θοδωρής Λιβάνιος είναι οι υπουργοί που θα υλοποιήσουν την ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης…

Η ψηφιοποίηση του ελληνικού μπάσκετ

Κατά πρώτο, πρέπει να σημειώσουμε ότι η ψηφιοποίηση του αρχείου της ΕΟΚ ξεκίνησε πριν από περίπου 6 χρόνια και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2016. Με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΕΟΚ, Αριστείδη Γολέμη, ο οποίος και ήταν ο «ιθύνων νους», πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο μια σπουδαία απόφαση.

Εν προκειμένω, σε συνεργασία με τη στατιστική εταιρία SportsStats μεταφέρθηκαν σε ψηφιακή μορφή περίπου 50.000 αγώνες, 50.000 φύλλα αγώνα από το 1965, από τις περισσότερες κατηγορίες και πρωταθλήματα που έχουν διοργανωθεί υπό την αιγίδα της. Αναντίρρητα, μια απόφαση που «τάραξε τα νερά» του μπάσκετ.

Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Λιόλιου

Τότε ο Κυριάκος Πιερρακάκης ήταν στέλεχος του δήμου Αθηναίων και συνεργάτης του Γιώργου Καμίνη, ενώ ο Σύριζα ήταν κυβέρνηση. Παράλληλα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν υπήρχε καν σαν σκέψη τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Βαγγέλης Λιόλιος, πράγματι, έλαβε την πιο σωστή απόφαση. Υπέγραψε μνημόνιο Συνεργασίας για την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα σωματείων, αθλητών και όλων των ενεργά ασχολούμενων με το άθλημα. Αναμφισβήτητα, μια απόφαση που θα «λύσει τα χέρια» των παραγόντων.

Μοιραστείτε