Έντονο είναι το παρασκήνιο στη διαμάχη που παρατηρείται στο ελληνικό μπάσκετ με τη λήξη των αγωνιστικών εκδηλώσεων…
Στα «χαρακώματα» έχουν μπει ΚΑΕ, αλλά και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, της οποίας ο πρόεδρος διοργανώνει την Τρίτη συνέντευξη Τύπου.
Το παρασκήνιο είναι έντονο
Όπου αναμένεται να παρευρεθούν δεκάδες δημοσιογράφοι, όλων των τάσεων και των… συναισθημάτων. Οι ερωτήσεις, δε, που θα γίνουν θα είναι πολυεπίπεδες.
Η Διαιτησία, άλλωστε, θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» από κάθε κατεύθυνση.
Κοινό είναι το «μέτωπο» Παναθηναϊκού και ΑΕΚ κατά των ΕΟΚ – Ολυμπιακού, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της αποβολής των 4 ομάδων (ΑΕΚ, Άρης, Απόλλων, Λάρισα).
Ηθικό θέμα στην υπόθεση Μουλίνου
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μουλίνος, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ. Όταν ο Αλεξίου της ΑΕΚ του επιτέθηκε σφόδρα εντός του συμβουλίου, κατηγορώντας τον για επαγγελματική σχέση του αδελφού του με αλυσίδα εστίασης, αυτός δεν απάντησε.
Αν, πράγματι, η πληροφορία που διέρρευσε είναι αληθινή, τότε τίθεται θέμα ηθικής τάξεως. Διότι, προφανώς και έπρεπε να το δηλώσει όταν προσλήφθηκε στη Λίγκα.
Ο κ. Μουλίνος, ως γνωστό, ήταν το μέλος της Επιτροπής Αδειοδότησης που ζήτησε την αποβολή και των 4 ΚΑΕ…
H Σουζάνα Δόγα δεν παρευρέθηκε στο τελευταίο συμβούλιο λόγω προβλήματος υγείας. Αν αληθεύει ότι δέχθηκε bullying από κορυφαίο στέλεχος ΚΑΕ αναφορικά με τα λεγόμενά της, τότε υπάρχει θέμα…
Χωρίς δικηγόρους ο ΕΣΑΚΕ
Εξαιτίας της απουσίας της κας. Δόγα, παρατηρήθηκε νομικό κενό στο Διοικητικό Συμβούλιο. Δύο δικηγόροι παρευρέθηκαν από πλευράς ΕΣΑΚΕ, αλλά ήταν σαν να μην υπήρχαν.
Ο μεν πρώτος νομικός σύμβουλος, που έχει έμμισθη σχέση με την Λίγκα, είπε το αμίμητο: «Δεν εκπροσωπώ τον ΕΣΑΚΕ αλλά τον εαυτό μου. Ως εκ τούτου, τα λεγόμενά μου αποτελούν προσωπική άποψη κι όχι, θέση του ΕΣΑΚΕ!!!»
Η δε δεύτερη δικηγόρος που κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Λεπενιώτη, ανέφερε: «Δεν το ξέρω, διότι είμαι 6 μήνες στην εν λόγω θέση…»
Οι 4 ετοιμοπόλεμοι δικηγόροι
Απέναντι, λοιπόν, στους συμβούλους του ΕΣΑΚΕ βρέθηκαν οι «ετοιμοπόλεμοι» Αλεξίου (ΑΕΚ), Κώττας – Προκοπίου (Απόλλων), Γρόλλιος (Άρης) και από κοντά ο Πετράτος…
Οι μεγάλοι νικητές ήταν 2: Ο Μάκης Αγγελόπουλος, ο οποίος είχε το προφίλ ηγέτη μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες και ο Τάκης Τριαντόπουλος του Παναθηναϊκού, οποίος ήταν γνώστης όλων των θεμάτων και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη συσπείρωση.
Η ΑΕΚ δεν έπρεπε να αποβληθεί κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο Συμβούλιο. Διότι, συνέβη για τυπικούς λόγους, δεδομένου ότι όλα τα έγγραφα είχαν φθάσει στον ΕΣΑΚΕ.
Ο Άρης, πάλι, είχε πρόβλημα σ’ έναν διακανονισμό με παίκτη, τη στιγμή την οποία υπάρχει «μαραθώνιος» για την εξυγίανση…
Ούτε ο Απόλλων Πατρών έπρεπε να αποβληθεί, καθ’ ότι δεν προβλέπεται να δοθεί πρόσθετη εγγυητική ύψους 200χιλ. ευρώ λόγω του οικονομικού κενού στα έσοδα – έξοδα.
Μόνο η Λάρισα ήταν «γυμνή» και έπρεπε να την αποβάλλουν. Χρωστάει σε παίκτες, ενώ ο φάκελος ήταν άδειος…