Η ΕΠΟ θα αποφασίσει για την επαγγελματική Διαιτησία

Η ΕΠΟ είναι υπεύθυνη για την επαγγελματική Διαιτησία, σύμφωνα με δηλώσεις του Τάκη Μπαλτάκου

«Η ΕΠΟ έχει τον έλεγχο της διαιτησίας», ανέφερε ο Τάκης Μπαλτάκος σε δηλώσεις που προέβη. «Δεν θα γίνει «μάχη» για την επαγγελματική Διαιτησία μεταξύ ΕΠΟ και υφυπουργείου», τόνισε ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και εξήγησε: «Αυτό δεν το δέχεται, ούτε η ΦΙΦΑ, ούτε η ΟΥΕΦΑ. Δεν είναι δυνατόν να γίνει μία αλλαγή στη διαιτησία, όπως για παράδειγμα να γίνει η διαιτησία επαγγελματική και αυτή η αλλαγή να γίνει ερήμην της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ διατηρεί τον έλεγχο της Διαιτησίας

Δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο. Δεν το έχει δεχτεί ποτέ αυτό η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ σε καμία χώρα και δε νομίζω να το δεχτούν στην Ελλάδα. Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την ΕΠΟ. Σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας και αυτό που λένε οι διατάξεις, η ΕΠΟ έχει τον έλεγχο της διαιτησίας. Από κει και πέρα, αν θέλει η ΕΠΟ να γίνει επαγγελματική η διαιτησία, θα γίνει. Θα το κάνει όμως η ΕΠΟ και όχι ο υπουργός.

Επαναλαμβάνω, δεν είναι «μάχη» που την αφορά. Πρωτίστως είναι «μάχη» που αφορά τις διεθνείς Ομοσπονδίες. Κι αν αυτές υποχωρήσουν μία φορά σε μία χώρα, τότε κάθε χώρα θα κάνει ό,τι θέλει…»

Μοιραστείτε