Το project της επαγγελματικής Διαιτησίας στον «αέρα»

Το project της επαγγελματικής Διαιτησίας έχει πολλά «αγκάθια» και θέλει πολλή δουλειά…

Το project της επαγγελματικής Διαιτησίας, σίγουρα, θα λύσει πολλά ζητήματα, εν τούτοις, θα δημιουργήσει και νέα. Μπορεί, πλέον, να αποτελεί νόμος του κράτους, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι άπαντες είναι έτοιμοι να το στηρίξουν.

Το project της επαγγελματικής Διαιτησίας έχει “αγκάθια”

Τα ερωτήματα, βεβαίως, είναι πολλά και δυσκολοεπίλυτα. Επί παραδείγματι:

  • Από ποιο ταμείο θα βγαίνουν τα χρήματα;
  • Θα συμμετέχει η ΕΠΟ;
  • Πόσο θα φθάσει ο λογαριασμός και για τα χρήματα Κλάντεμπεργκ;
  • Θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι ομάδες;
  • Ποιος είναι ο αριθμός των Ρεφς που θα γίνουν επαγγελματίες;

Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των Referees

Το μόνο σίγουρο είναι ο τρόπος της διαδικασίας ενσωμάτωσης των Διαιτητών. Θα υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας για 2 ή και 3 χρόνια και θα λαμβάνουν ένα ετήσιο εφάπαξ ποσό αλλά και τα έξοδα ανά παιχνίδι. Λέγεται ότι το «μαξιλαράκι» θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 8χιλ. ευρώ

Θα ασφαλίζονται, βεβαίως και θα φορολογούνται κανονικά, σύμφωνα με την κλίμακα που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, οι υποχρεώσεις τους θα είναι υψηλές, καθώς τίθενται στη διάθεση του Μαρκ Κλάντεμπεργκ ανά πάσα στιγμή. Ο αρχιδιαιτητής θα ελέγχει λεπτομερώς αν ακολουθούν το πρόγραμμα προετοιμασίας, θα τους ορίζει εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης και θα τους αξιολογεί.

Το ερώτημα είναι ο αριθμός των Referees που θα κάνουν ντεμπούτο ως επαγγελματίες. Κάποιοι επιμένουν ότι δεν θα είναι περισσότεροι από 10 Ρεφς και ορισμένοι άλλοι επιμένουν ότι θα είναι 7.  

Ακούγονται τα ονόματα των Παπαπέτρου, Φωτιά, Κουμπαράκη, Μανούχο, Περράκη, Τσακαλίδη, Ευαγγέλου αλλά και των Σιδηρόπουλου, Διαμαντόπουλου.

Μοιραστείτε