Η επαγγελματική Διαιτησία είναι αντισυνταγματική;

Η επαγγελματική Διαιτησία είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα ΕΠΟ, όπως συνηθίζει να λέει ο Τάκης Μπαλτάκος

Η επαγγελματική Διαιτησία είναι ή δεν είναι αντισυνταγματική; Η ΚΕΔ προβλέπεται ότι θα είναι ανεξάρτητη λειτουργικά, διοικητικά και οικονομικά και θα καθορίζει μόνη τον ετήσιο προϋπολογισμό της, τον οποίο θα διαχειρίζεται (το μόνο γκρίζο σημείο της τροπολογίας, καθώς δεν διευκρινίζεται, είναι ποιοι θα καταβάλουν τα χρήματα για την συντήρηση της ΚΕΔ και των διαιτητών).

Η επαγγελματική Διαιτησία περιορίζει την ΕΠΟ

Στην πραγματικότητα, η τροπολογία Αυγενάκη για την επαγγελματική διαιτησία περιορίζει, θα μπορούσε να πει κάποιος έως και ότι… εξαφανίζει την ΕΠΟ.

Κι εδώ, βεβαίως, έρχεται να τεθεί το ζήτημα που αφορά το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ και κατά πόσο μπορεί να υπάρξει από την πλευρά του αντίδραση στο status που διαμορφώνεται με την τροπολογία Αυγενάκη για την επαγγελματική διαιτησία και όσα θα ισχύσουν από το επόμενο πρωτάθλημα στην Super League 1 και 2.

Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ. Τελεία και παύλα

Θυμίζω ότι ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε λίγη ώρα μετά την εκλογή του πως «ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία θα το κάνει η ΕΠΟ. Ό,τι δεν το κάνει η ΕΠΟ απλά δεν θα περάσει. Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ. Τελεία και παύλα»

Εφόσον ισχύουν όσα δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, προφανώς, η τροπολογία Αυγενάκη δεν θα περάσει. Δεν θα εφαρμοστεί… Είναι έτσι, όμως, ή μήπως η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, τις οποίες επικαλέστηκε ο κ. Μπαλτάκος στην προαναφερθείσα δήλωσή του για να καταδείξει ότι μόνο μετά από συμφωνία της ΕΠΟ μαζί τους μπορούν να γίνουν αλλαγές στη διαιτησία, είχαν ήδη ανάψει το «πράσινο φως» στον υφυπουργό Αθλητισμού, πριν καν γίνουν οι εκλογές στην ομοσπονδία;

Πηγή: metrosport

Μοιραστείτε