Τα έξοδα των Διαιτητών ταλανίζουν τα σωματεία

Τα έξοδα των Referees είναι ένα «αγκάθι» για σωματεία, που αγωνίζονται σε τοπικά πρωταθλήματα…

Τα έξοδα για τους Διαιτητές βαρύνουν τα σωματεία σε πολλές ενώσεις. Ο προπονητής του Λάκωνα Γυθείου (Α2 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ), Δημήτρης Πρόκος, ανέφερε στο webradio της ΕΟΚ:

«Επειδή η περιοχή δεν έχει διαιτητές, υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε τους διαιτητές που θα έρθουν εδώ 120 ευρώ, ενώ σ’ ένα αντίστοιχο πρωτάθλημα στην Καλαμάτα οι διαιτητές πληρώνονται με 15-20 ευρώ και φτάνει 50 ευρώ ένα εντός έδρας παιχνίδι. Αυτό είναι άδικο, κατά την άποψή μου.

Είχα εισηγηθεί στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ότι πρέπει όλα τα σωματεία να πληρώνουν στην αρχή του χρόνου ένα στάνταρ ποσό για τους διαιτητές, ώστε να υπάρχει μια δίκαιη μεταχείριση για όλες τις ομάδες και να μην πληρώνουμε διαιτητές στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αν όλα τα σωματεία έδιναν π.χ. 500 ευρώ στην αρχή για να πληρωθούν οι διαιτητές σε όσα ματς διεξαχθούν, θα ξέραμε ότι όλα τα σωματεία έχουν δώσει αυτό το ποσό. Με αυτά θα πλήρωναν τους διαιτητές και αν περίσσευε κάτι να το έπαιρναν τα σωματεία στο τέλος της σεζόν πίσω.

Αυτό είναι το πιο δίκαιο, ώστε να υπάρξει ίση επιβάρυνση και να μην τιμωρούνται τα σωματεία που βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές».

Μοιραστείτε