Οι αλήθειες για την ΟΔΠΕ

Η ΟΔΠΕ εξελέγη δια βοής το 2020 αλλά ένα χρόνο μετά ήρθε η αλλαγή του καταστατικού…

Στην ΟΔΠΕ είναι επιτακτική η ανάγκη σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης. Σ’ ένα ντόμινο κακών εξελίξεων για την διαιτησία και τον κλάδο της αυτοδιοίκησής της, μεταφράζονται οι τελευταίες πινελιές της επικαιρότητας. Από τη γενική συνέλευση που ζήτησαν 11 σύνδεσμοι διαιτητών, μέχρι και την παρέμβαση- ΔΙΑΓΡΑΦΗ της δημιουργίας Ένωσης Διαιτητών από την γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, υπό την ΗΧΗΡΗ ΣΙΩΠΗ της Ομοσπονδίας.

Η ΟΔΠΕ εξελέγη δια βοής

odpe refereesgr
Στην ΟΔΠΕ είναι επιτακτική η ανάγκη σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης

Η αλήθεια είναι πως η ΟΔΠΕ εξελέγη δια ΒΟΗΣ εν μέσω πανδημίας το 2020. Θεωρητικά, πάντα, η θητεία της θα έληγε το 2024. Ωστόσο, το 2021 έγινε αλλαγή καταστατικού. Και σε αυτό ψηφίστηκε πως το ΑΙΡΕΤΟ διοικητικό της συμβούλιο από 13μελές έγινε 9μελές. Αυτομάτως, λοιπόν, έπρεπε σε ένα 6μηνο, να συγκληθεί Γενική Συνέλευση με σκοπό την εκλογή ΝΕΟΥ διοικητικού συμβουλίου, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Πριν από δύο μήνες, με πρωτοβουλία ενός συνδέσμου διαιτητών της Πελοποννήσου, μοιράστηκε σε όλους σχεδόν τους συνδέσμους διαιτητών, ένα έγγραφο – υπόμνημα προς την ομοσπονδία. Ανέφερε την επιτακτική ανάγκη για σύγκληση γενικής συνέλευσης με σκοπό την ανάδειξη νέου ΔΣ, την ύπαρξη οντότητας και φωνής στην ομοσπονδία και την εκπροσώπηση στην ΓΣ της ΕΠΟ.

Με σκοπό πάντα την δημιουργία Ένωσης Διαιτητών και το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, βάσει της ολιστικής μελέτης.

Απουσιάζει η δημιουργία ένωσης Διαιτητών στις προτάσεις

Ακόμα και ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ της ΟΔΠΕ που είναι πρόεδροι των συνδέσμων τους, συμφώνησαν σε αυτή την κατεύθυνση και δήλωσαν πως αν ο πρόεδρος Καραμάνης θα διατηρούσε την ηττοπαθή στάση της σιωπής θα έφερναν το θέμα σε ψηφοφορία.

Οι εξελίξεις, ωστόσο, τους πρόλαβαν. Στις προτάσεις που απέστειλε ο Φιλιππούσης προς τις Ενώσεις την περασμένη Πέμπτη, για την τροποποίηση του καταστατικού, απουσιάζει αυτή για την δημιουργία Ένωσης Διαιτητών!

Υπάρχει μέριμνα να αναγνωριστούν ως Μέλη της ΕΠΟ η Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών,  η Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών, αλλά η διαιτησία δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ.

Λιόλιος: Στην ΟΔΠΕ να γίνουν εκλογές

Άμεσα στο facebook κινήθηκαν νέοι και παλαοί διαιτητές. Ο σύμβουλος της ΟΔΠΕ Σπύρος Λιόλιος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εκλογής νέου ΔΣ στην ομοσπονδία διαιτητών, έγραψε ως πρόεδρος του συνδέσμου Πειραιά::

Με τέτοιες ενέργειες απλά υπογράφουν το τέλος τους και το τέλος του ποδοσφαίρου άξιοι της τύχης τους.

Αμέσως ο Μιχάλης Γαρεφαλλάκης από τον ΣΔΠ Ηρακλείου ανάρτησε:

Προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών Ποδοσφαίρου

Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, για τον χώρο της Ελληνικής Διαιτησίας και ως ένας Άνθρωπος οποίος σέβεται τις Δημοκρατικές Διαδικασίες. Με αίσθημα ευθύνης στον χώρο μας και με σεβασμό απέναντι σας, διότι όλα αυτά τα χρόνια κρατήσατε την ΟΔΠΕ ανοικτή με τους άξιους συνεργάτες σας.

Σας καλώ όπως προκήρυξε τε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ. Σ της Ένωσης Διαιτητών για να μπορέσει να τρέξει τις εξελίξεις στον χώρο της Ελληνικής Διαιτησίας.

Μην γίνεται απο θετικός πρωταγωνιστής αρνητικός.

Η εξελίξεις τρέχουν και εμείς πρέπει αυτή την στιγμή να είμαστε όλοι μαζί.

Μην κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος,

Ομονοία, τήρηση των Νόμων και σεβασμό προς όλους.

Σειρά πήρε ο παλαίμαχος διεθνής Γιώργος Φασόλης:

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι.αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα εγρήγορση και οργάνωση δράσεων για αντιμετώπιση των εξελίξεων.γιά μένα μπορεί να υπάρχει ταυτότητα για την ομοσπονδία ως ένωση,αλλά η διαγραφή της από την ΕΠΟ και στέρηση των δικαιωμάτων για μια Ένωση στους κόλπους της ΕΠΟ, μας υποχρεώνει να αντιδράσουμε.

Παρόμοια ήταν τα σχόλια από τους ΣΔΠ Λάρισας, Χανίων, Ηλείας, Θεσσαλονίκης, Ευβοίας, και γενικά από «ηχηρά» ονόματα του κλάδου της διαιτησίας.

Η επόμενη μέρα

Ουσιαστικά μέχρι σήμερα η ΕΠΙΣΗΜΗ –ή, όπως αυτό μεταφράζεται- Ομοσπονδία δεν έχει πάρει θέση, παρά το πρωτοφανές ΑΔΕΙΑΣΜΑ της, το οποίο προφανώς έχει γίνει ερήμην της UEFA η οποία και προωθεί την ολιστική μελέτη.

Αν και δύο σύνδεσμοι ήταν έτοιμοι να καταθέσουν την Παρασκευή ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΔΣ της ΟΔΠΕ, μετά  την διαγραφή της ΟΔΠΕ από τις προβλεπόμενες αλλαγές του καταστατικού της ΕΠΟ (βλέπε Ένωση Διαιτητών), αναμένονται οι αντιδράσεις των ΝΥΝ συμβούλων. Οπότε αρκετοι σύνδεσμοι με το δάκτυλο στην σκανδάλη περιμένουν την απόδοση ευθυνών σε εσωτερικό διοικητικό επίπεδο κι από Δευτέρα οι εξελίξεις ραγδαίες και οι αντιδράσεις ακραίες.  

Μοιραστείτε