Οι Διαιτητές υποβάλλονται σε τεστ για το Κατάρ

Οι Διαιτητές θα υποβληθούν σε σκληρές δοκιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ…

Οι Διαιτητές που επιλέχθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Καταρ θα περάσουν από τεστ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Πενήντα ήταν οι διαιτητικές τριάδες απ’ όλο τον κόσμο που ήταν υποψήφιες για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι αξιωματούχοι της FIFA επέλεξαν υψηλού επιπέδου Διαιτητές για τα παιχνίδια στο Κατάρ, αφού πρώτα υποβλήθηκαν σε σκληρή διαδικασία προετοιμασίας, παρά τα προβλήματα που επέφερε ο κορονοϊός.  

Οι Διαιτητές και οι δοκιμασίες στο Κατάρ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Referees θα ελέγχονται λεπτομερώς χάρη σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα παρακολούθησης και υποστήριξης. Οι εκπαιδευτές Διαιτητών της FIFA θα έχουν τη δυνατότητα να τους επιβλέπουν ενδελεχώς και με πιο συστηματικό τρόπο συγκριτικά με άλλες παρόμοιες διοργανώσεις.

Εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου οι Ρεφς που επιλέχθηκαν θα συμμετέχουν σε σεμινάρια σε 3 περιοχές:

  • Στην Ντόχα…
  • Στη Μαδρίτη…
  • Στην Ασουνσιόν…

Οι Referees θα συμμετέχουν σε σεμινάρια

Πρωταρχικός στόχος είναι να αναλύσουν video αλλά και να διαχειριστούν πραγματικές καταστάσεις αγώνων. Θα λάβουν μέρος σε προπονήσεις με ποδοσφαιριστές και οι εκπαιδευτές θα τους συμβουλεύουν συνεχώς.

Η παρουσία τριών γυναικών στο Κατάρ

frappart refereegr
Η Stéphanie Frappart από την Γαλλία

Το κερασάκι στην τούρτα, βέβαια, θα είναι η συμμετοχή 3 γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο και συγκεκριμένα των Stéphanie Frappart (Γαλλία), Salima Mukansanga (Ρουάντα) και Yoshimi Yamashita (Ιαπωνία) αλλά και των τριών βοηθών: Των Neuza Back (Βραζιλία), Karen Diaz Medina (Μεξικό) και Kathryn Nesbitt (ΗΠΑ).

Στην ομάδα του VAR θα υπάρχουν 24 μέλη, όπως συνέβη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία το 2018. Η FIFA πρόσθεσε, απλά, αξιωματούχους, πλην της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής και από την Ασία, την Αφρική και την Κεντρική Αμερική.

Μοιραστείτε