Ο Φούφης αμετακίνητος στην Basket League

Ο Γιάννης Φούφης θα συνεχίσει να προσφέρει τις διαιτητικές υπηρεσίες του και τη νέα αγωνιστική περίοδο, παρά το όριο της ηλικίας του…

Ο Φούφης, διεθνής Διαιτητής της Basket League, θα παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην ενεργό δράση. Αφενός η επιθυμία του να υποχωρήσει στη δικαστική διένεξη με την ΕΟΚ και αφετέρου, οι καταστατικές αλλαγές που ψηφίστηκαν χθες ανοίγουν το δρόμο της παραμονής του.

Ο Φούφης θα σφυρίξει και του χρόνου

tsarouxa foufis koromilas refereesgr 2
Ο Φούφης αποσύρεται από τη διεκδίκηση των 27χιλ.. ευρώ

Την ώρα που ο ένας Διαιτητής μετά τον άλλον αποχωρεί από την ενεργό δράση (Παναγιώτου, Ανδρικόπουλος, Αναστόπουλος), ο Θεσσαλονικιός Ρεφ θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες στην ελληνική Διαιτησία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει στείλει στη Διοίκηση της ΕΟΚ επιστολή, σύμφωνα με την οποία αποσύρεται από τη διεκδίκηση των 27χιλ. ευρώ που του επιδίκασε το δικαστήριο στην κόντρα που είχε με το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Η παραμονή του στην ενεργό δράση, άλλωστε, θα του αποφέρει οικονομικά το τετραπλάσιο ή ακόμα και το πενταπλάσιο ποσό.

Έως και 4 χρόνια παρατείνεται το όριο ηλικίας των Διαιτητών

Σε μια κίνηση καλής θέλησης η ΕΟΚ ψήφισε χθες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ότι το ηλικιακό όριο του Διαιτητή παραμένει το 50ο έτος, εν τούτοις, με απόφαση του ΔΣ δύναται να παραταθεί έως και 4 χρόνια. Να θυμίσουμε ότι το 2020 δόθηκε παράταση στην καριέρα των Referees από την FIBA, καθώς επέκτεινε κατά τέσσερα χρόνια το όριο ηλικίας τους.

Συγκεκριμένα, η καταστατική αλλαγή αναφέρει:

Το όριο ηλικίας που λαμβάνεται υπόψη για να συμπεριληφθεί ένας ενεργός (active) διαιτητής στους πίνακες Διαιτητών Εθνικών Κατηγοριών πριν από την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου, ορίζεται δε στο 50ο έτος της ηλικίας.

Η Κ.Ε.Δ., με μεταγενέστερη απόφασή της, δύναται κατά πάντα χρόνο και αφού λάβει υπόψη τη θέση του Δ.Σ της Ε.Ο.Κ και του Δ.Σ της Ο.Δ.Κ.Ε, να μεταβάλλει το ανωτέρω όριο ηλικίας με την προϋπόθεση ότι η ως άνω επέκταση του ορίου ηλικίας δεν θα υπερβαίνει το ηλικιακό όριο που ορίζεται από την F.I.B.A..

Μοιραστείτε