Κλειστό ΟΑΚΑ: Υποχρεώσεις και δικαιώματα του Παναθηναϊκού

Το Κλειστό του ΟΑΚΑ θα παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία…

Το κλειστό στο ΟΑΚΑ παραχωρείται για 49 χρόνια στον Παναθηναϊκό, κάτι που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη. Αυτό προβλέπεται στην τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού, που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο.

Το κλειστό του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό

oaka simfonia 1
Το κλειστό στο ΟΑΚΑ παραχωρείται για 49 χρόνια στον Παναθηναϊκό

Σύμφωνα με την τροπολογία, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διατηρεί το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής εκμετάλλευσης λειτουργίας και χρήσης των παραχωρούμενο κτιρίων εγκαταστάσεων και υπαίθριο χώρο. Επιπλέον, το δικαίωμα μίσθωσης και παραχώρησης σε τρίτους.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύεται, εντός των πρώτων 12 ετών, στην πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 3 εκατ. ευρώ είτε άμεσα είτε δια των μισθωτών στα παραχωρούμενα κτίρια εγκαταστάσεις και υπαίθριους χώρους.

Οι υποχρεώσεις της ΚΑΕ

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα φορολογείται το 30% επί των κερδών. Η ΕΟΚ θα παραμείνει στα γραφεία με το αντίτιμο που, ήδη, καταβάλλει, ενώ δεν τίθεται θέμα για την ομοσπονδία της ξιφασκίας. Το προπονητήριο, άλλωστε, θα διαμορφωθεί, προκειμένου να αποφέρουν έσοδα.

Ένας από τους βασικούς όρους που τέθηκαν είναι ότι στον υφιστάμενο χώρο δεν επιτρέπεται η κατασκευή mall αλλά και καταστημάτων που έχουν σχέση με το στοίχημα.  

Μοιραστείτε