Ανδρ. Μακρόπουλος: Η ελληνική Διαιτησία προς την ανάπτυξη

Ο Ανδρέας Μακρόπουλος ήταν ο «οικοδεσπότης» της πετυχημένης, ομολογουμένως, γενικής συνέλευσης της ΟΔΚΕ…

Ο Μακρόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αχαΐας και Ηλείας, «κολύμπησε στα βαθιά νερά» με την απόφασή του να ηγηθεί. Υπό την προεδρία του φιλοξενήθηκε στην Πάτρα η ΓΣ της ΟΔΚΕ, όπου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις.

  • Οι εντυπώσεις, κατ’ αρχάς, της διοργάνωσης ήταν εξαιρετικές…

Αυτό δεν οφείλεται μόνο σ’ εμάς ως Διοίκηση και ως μέλη του Συνδέσμου, αλλά στην ΟΔΚΕ και τους Συνδέσμους. Σίγουρα, στην ΕΣΚΑ-Η, τον Προμηθέα, τις ομάδες που μετείχαν στο προστάζ αλλά και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, παράρτημα Πάτρας.

  • Είχατε άλλωστε, μια διττή αποστολή: Τη ΓΣ αλλά και το προστάζ.

Κληθήκαμε να διοργανώσουμε δύο εκδηλώσεις και θεωρώ ότι όλα ήταν άρτια. Ήταν σημαντικό το ενωτικό κλίμα που επικράτησε στην ελληνική Διαιτησία. Πρόεδροι και Διαιτητές είναι μια «γροθιά», κάτι που θεωρώ σπουδαίο.

Ο Μακρόπουλος μιλάει για την ανάπτυξη της ελληνικής Διαιτησίας

makropoulos refereesgr 1
Ο Μακρόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αχαΐας και Ηλείας, «κολύμπησε στα βαθιά νερά»
  • Ποια είναι η αίσθησή σου για τα άρθρα που συμπεριλήφθηκαν στον εσωτερικό κανονισμό;

Θεωρώ ότι είχαν εξεταστεί και μελετηθεί ενδελεχώς λέξη – λέξη. Είναι στοιχεία που έπρεπε να συμπεριληφθούν στον εσωτερικό κανονισμό, γεγονός που συνέβη. Η ελληνική Διαιτησία οδεύει προς τη νέα εποχή, έχοντας ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και διαφάνεια. Έχοντας ως σκοπό την εξέλιξη των Διαιτητών σ’ όλη την Ελλάδα.

  • Πως νιώθεις που αντικαθιστάς στην προεδρία του Συνδέσμου έναν πρωτοκλασάτο πρώην Ρεφ και συγκεκριμένα, τον Χρήστο Παναγιώτου;

Είναι σημαντικό ότι διαδέχομαι τον Χρήστο Παναγιώτου, ένας από τους καλύτερους Έλληνες Referees. Είμαι από τους πιο μικρούς προέδρους, καθώς μέχρι τώρα ο πιο νέος ήταν ο νυν πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Κωνσταντίνος Μπούσιας.

  • Να σου ευχηθώ και …πρόεδρος της ΟΔΚΕ;

Όχι, βέβαια. Το ζητούμενο είναι να υλοποιηθούν οι στόχοι του Συνδέσμου, σε συνεργασία των παλαιότερων και νεότερων. Πρωταρχικοί σκοποί είναι η συνέχιση του πετυχημένου έργου, η συνεχής επιμόρφωση και εκπαίδευση των Διαιτητών και η ανάδειξη νέων.

  • Πόσο δύσκολη είναι η επίτευξη των στόχων;

Το νέο συμβούλιο θα έχει ένα ικανό χρονικό διάστημα, προκειμένου να δώσει ένα νέο αέρα στο Σύνδεσμο. Πρωτεύων συστατικό είναι η υγεία.

Μοιραστείτε