Οι Παρατηρητές Διαιτησίας και το έργο τους (2ο μέρος)

Οι Παρατηρητές Διαιτησίας είναι ένα σημαντικό κομμάτι στον εσωτερικό κανονισμό της ΟΔΚΕ…

Τόσο η ΚΕΔ/ΕΟΚ όσο και η ΟΔΚΕ έχουν το δικαίωμα να ορίζουν Παρατηρητές Διαιτησίας στους αγώνες των εθνικών – τοπικών κατηγοριών. Κι αν για τα μέλη της Επιτροπής είναι γνωστό, γι’ αυτά της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να συμβαίνει.

Παρατηρητές Διαιτησίας ορίζονται και από την ΟΔΚΕ

voreadis refereesgr 1
Χρέη παρατηρητή δύναται να κάνουν οι διεθνείς και Α1 Ρεφς

Η Διοίκηση της ΟΔΚΕ, λοιπόν, μπορεί να ορίζει παρατηρητές Διαιτησίας, πέρα απ’ αυτούς της ΚΕΔ/ΕΟΚ σε αγώνες εθνικών και τοπικών κατηγοριών. Ο λόγος είναι ότι προκειμένου να συμπληρώνονται τα μητρώα των Διαιτητών, τα μέλη πρέπει να έχουν άποψη και βέβαια, λόγο. Ο ορισμός, δε, γίνεται από το προεδρείο της ΟΔΚΕ.

Χρέη παρατηρητή, επίσης, δύναται να κάνουν οι διεθνείς και Α1 Ρεφς. Η ΟΔΚΕ μπορεί να καταβάλει οδοιπορική αποζημίωση στους παρατηρητές που ορίζει. Οι παρατηρητές μπορούν ν’ απαρτίζουν δύο κατηγορίες αξιολόγησης από την ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Οι σχολές παρατηρητών διοργανώνονται από την ΟΔΚΕ

Χρέη παρατηρητή σε όλες τις κατηγορίες μπορούν να κάνουν τα μέλη της ΟΔΚΕ και της ΚΕΔ/ΕΟΚ, προκειμένου να έχουν γνώση των Διαιτητών που θα συμμετέχουν στα προστάζ.

Οι σχολές παρατηρητών, τέλος, διοργανώνονται από την ΟΔΚΕ, σε συνεργασία με την ΚΕΔ. Στις σχολές έχουν δικαίωμα συμμετοχής και μη εν ενεργεία Διαιτητών, που έχουν σφυρίξει αγώνες της Α1 εθνικής.

Μοιραστείτε