Τα παράβολα Διαιτητών και παραγόντων – Τι πληρώνουν κάθε χρόνο

Παράβολα υποχρεούνται να καταβάλλουν διαιτητές και παράγοντες Διαιτησίας στην ΟΔΚΕ για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα…

Τα παράβολα Διαιτητών και παραγόντων είναι γεγονός. Σύμφωνα με το άρθρο 11 του εσωτερικού κανονισμου, θα καταβάλλεται στην ΟΔΚΕ ένα ετήσιο παράβολο, ανεξάρτητα από τους αγώνες που σφυρίζουν. Το οποίο θα κατευθύνεται για την εκπαίδευση Συνδέσμων.

Τα παράβολα Διαιτητών και παραγόντων

gs patra refereesgr
Οι διεθνείς Διαιτητές θα δίνουν ετησίως 50 ευρώ, οι Διαιτητές Α1 30, της Α2 20 ευρώ, των Β’ & Γ’ κατηγοριών 10

Κατ’ αρχάς, τόσο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΔΚΕ όσο και τα μέλη της ΕΟΚ θα καταβάλλουν ετησίως το ποσό των 50 ευρώ. Αν, τώρα, μέλος Επιτροπής υπογράψει σύμβαση για υπηρεσίες, τότε θα δώσει ακόμα 100 ευρώ.  

Οι διεθνείς Διαιτητές θα δίνουν ετησίως 50 ευρώ, οι Διαιτητές Α1 30, της Α2 20 ευρώ, των Β’ & Γ’ κατηγοριών 10 και οι Ρέφερις των τοπικών 5. Οι Διαιτητές μη Ενεργείας θα καταβάλλουν 5 ευρώ, οι Κομισάριοι της Α1 20, οι Κομισάριοι εθνικών κατηγοριών 10 και οι Παρατηρητές Α1 κατηγορίας 50.

Διαιτητής μη ενεργός που συμμετέχει σε διοργανώσεις, εκτός FIBA, ΚΕΔ/ΕΟΚ και τοπικές ΚΕΔ, το παράβολο προσδιορίζεται στα 30 ευρώ.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι οι δηλώσεις Διαιτητών που μετεγγράφονται από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού έτους θα γίνονται δεκτές. Με την προϋπόθεση ότι το συγκεκριμένο έτος διαιτήτευαν σε πρωτάθλημα της χώρας από την οποία προέρχονται.

Μοιραστείτε