Ο Χριστοδούλου και το προσόν ενός Διαιτητή

Ο Χρήστος Χριστοδούλου θεωρεί ότι το Νο1 προσόν ενός Διαιτητή είναι το ήθος…

Ο Χριστοδούλου, ο εν δυνάμει ΚΕΔάρχης, επισημαίνει ότι το πρώτο και πιο βασικό προσόν ενός Ρεφ είναι το ήθος. Σε συνομιλία που είχε με το Matchnews ανέφερε ότι “μπορώ να μάθω ένα διαιτητή να σφυρίζει σωστά, αλλά δεν μπορώ να διαμορφώσω τον χαρακτήρα του. Όμως το δεύτερο ζητούμενο είναι σημαντικότερο απ’ το πρώτο. Αλλά δεν διδάσκεται. Είναι θέμα ανατροφής και παιδείας“.

Ο Χριστοδούλου μιλάει για τα προσόντα του Ρεφ

liolios xristodoulou refereesgr
“Mπορώ να μάθω ένα διαιτητή να σφυρίζει σωστά, αλλά δεν μπορώ να διαμορφώσω τον χαρακτήρα του”, είπε ο Πατρινός

“Όποια παιδιά είναι ηθικά στοιχεία, ακέραιοι χαρακτήρες και εξελίξιμοι, αυτά και μόνο θα πρέπει να έχουν μέλλον στο χώρο της διαιτησίας. Χωρίς φυσικά να παραβλέπω και το θέμα των ικανοτήτων”, συνέχισε ο Πατρινός παράγοντας και ολοκληρώνει:

Αλλά όπως προανέφερα, αυτό ως ένα βαθμό διδάσκεται, εκείνο όμως που δεν μπορώ να μεταλαμπαδεύσω, είναι η παιδεία και το ήθος που έχει πάρει ο καθένας απ’ το σπίτι του.

Στα τόσα χρόνια πορείας που έχω στον χώρο, έχω διαπιστώσει ότι αυτό είναι το Νο1 προσόν που μπορεί να χαρακτηρίζει τον οποιονδήποτε, όχι μόνο στη διαιτησία, αλλά γενικότερα στον αθλητισμό και τη ζωή.

Η άποψη μου για έναν διαιτητή διαμορφώνεται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό από αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα του.

Μοιραστείτε