Η τοποθέτηση Μπαλτάκου και η ολιστική μελέτη

  • By admin
  • April 19, 2022
  • 0

Ήταν αν μη τι άλλο γενναία η πρόταση του κ. Τάκη Μπαλτάκου «να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ»…

Πολλώ δε μάλλον, όταν ομιλούμε για τον υποψήφιο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τις εκλογές, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί για την 1η Ιουνίου. Κι αυτό διότι ανέκαθεν η διαιτησία στην ομοσπονδία ήταν το «μήλο της Έριδος».

Δύο τέως πρόεδροι της ΕΠΟ, άλλωστε, πέρασαν ως επικεφαλής της ΚΕΔ πριν να αποκτήσουν την βαριά πολυθρόνα του επικεφαλής.

Η βαρύνουσα αποψη του Τάκη Μπαλτάκου

Ο Γιώργος Σαρρής υπήρξε πρόεδρος στην ΚΕΔ και κατόπιν στέφθηκε επικεφαλής στην ομοσπονδία. Όπως κι ο συνονόματός του Γκριρτζίκης διαδέχθηκε στην προεδρεία τον Σαρρή, αφού έκανε κι εκείνος «αγροτικό» ως πρόεδρος στην Επιτροπή Διαιτησίας.

sarris refereesgr
Ο Γιώργος Σαρρής υπήρξε πρόεδρος στην ΚΕΔ

Ίσως οι λόγοι που οδηγούν, τελικά, στο μονόδρομο να καταλήξει η διαιτησία στην λίγκα, είναι το χλωμό τοπίο γύρω από τις αμοιβές των ξένων αξιωματούχων στην διαιτησία και το ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα.

Το βέβαιο είναι πως την ψήφιση της ολιστικής μελέτης (δεν γίνεται κι αλλιώς…) η διαιτησία θα έχει και πάλι φωνή: Ένωση Διαιτητών και δικαίωμα ψήφου στην Ομοσπονδία.

Όπως επίσης είναι σίγουρο πως στην λίγκα, πολλές ΠΑΕ δεν βλέπουν με καλό μάτι την κατά κόρον χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών, ακόμα και σε παιχνίδια ήσσονος, ή χαμηλής επικινδυνότητας.

Μοιραστείτε