Το πλάνο Χριστοδούλου για τους Παρατηρητές Διαιτησίας

  • By admin
  • April 13, 2022
  • 0

Τέλος στην «ασυλία» των Παρατηρητών Διαιτησίας βάζουν ΟΔΚΕ, Χριστοδούλου, αφού για να ορίζονται στους αγώνες επιβάλλεται να έχουν συμμετάσχει στο σεμινάριο αλλά και στις εξετάσεις…

Η Διοίκηση της ΟΔΚΕ, σε συνεργασία με τον Χρήστο Χριστοδούλου, βάζει μια τάξη στο χώρο της Διαιτησίας, ξεκινώντας από τους Παρατηρητές Διαιτησίας. Ένα σώμα, που θα αναπτυχθεί στο έπακρο ύστερα από απόφαση του εν δυνάμει προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Ποιες είναι οι σκέψεις του Χριστοδούλου για την επόμενη μέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πατρινός παράγοντας προχώρησε στη δημιουργία ενός σώματος παρατηρητών, που αριθμεί τη νυν αγωνιστική περίοδο στα 8 μέλη. Από του χρόνου, όμως, αναμένεται η τριμελής επιτροπή της ΚΕΔ να μην ορίζεται στα παιχνίδια, έχοντας ως μέλημα την υψηλή εποπτεία και τον έλεγχο των παρατηρήσεων. Εν ολίγοις, θα αποτελεί ένα άτυπο όργανο «εσωτερικού ελέγχου»

voreadis refereesgr 1
Ο παρατηρητής Διαιτησίας, Λάζαρος Βορεάδης

Ποιο είναι όμως, το σχέδιο του Χρήστου Χριστοδούλου; Πληροφορίες αναφέρουν ότι στηρίζεται σε 2 πυλώνες:

  • Στην αύξηση των μελών του σώματος των παρατηρητών, ώστε να καλύπτονται οι αγώνες όλων των εθνικών κατηγοριών και όχι, μόνο της Α1…
  • Στην πλήρη και συνεχή εκπαίδευση των Παρατηρητών, με την ΟΔΚΕ να οργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης, κατάρτισης και μετεκπαίδευσης τόσο των Καθηγητών όσο και Παρατηρητών διαιτησίας. Η Ομοσπονδία θα είναι υπεύθυνη για τη χρησιμοποίηση μελών, τα οποία έχουν υποβάλει νόμιμα δήλωση μη εν ενεργεία (nonactive).

Η ΟΔΚΕ προτείνει, η ΚΕΔ αποφασίζει

Ο ορισμός των Παρατηρητών Διαιτησίας στα Εθνικά πρωταθλήματα γίνεται από την ΚΕΔ/ΕΟΚ, από τον πίνακα παρατηρητών Διαιτησίας που κοινοποιείται ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Διοίκηση της ΟΔΚΕ μπορεί να ορίζει Παρατηρητές Διαιτησίας, ανεξάρτητα από την ΚΕΔ/ΕΟΚ, σε αγώνες Εθνικών Κατηγοριών της ΕΟΚ αλλά και Τοπικών Κατηγοριών για «ίδιες λειτουργίες». Στόχος είναι να συμπληρώνονται τα Μητρώα των Διαιτητών και να έχει ολοκληρωμένη άποψη για την αξιολόγηση αυτών.

Μοιραστείτε