Οι τρεις γυναίκες του τελικού – Όλο το παρασκήνιο

  • By admin
  • April 11, 2022
  • 0

Η Ελένη Κωνσταντινίδου από την Αχαΐα, η Πέγκυ Γρίβα από την Αθήνα και η Ειρηνίτα Τσάνταλη από την Θεσσαλονίκη είναι οι γυναίκες σφύριξαν με επιτυχία τον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών μεταξύ των ομάδων ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου και Ολυμπιακού…

Δύο έμπειρες γυναίκες Διαιτητές και μια νεότερη κλήθηκαν από την ΚΕΔ να διευθύνουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ελένη Κωνσταντινίδου

KONSTANTINIDOY refereesgr
Η Ελένη Κωνσταντινίδου

Είναι διεθνής στο 3χ3 και διαμένει στο Αίγιο. Σπούδασε σε τμήμα Ιχθυοκαλλιεργειών. Συμμετείχε στη σχολή Διαιτησίας του 2007 και τρία χρόνια μετά αξιολογήθηκε. Το 2014 ανήλθε στη Β’ εθνική κατηγορία και το 2016 στην Α2. Από το 2018 συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Διαιτητών της Α1 κατηγορίας.

Πέγκυ Γρίβα

griva refereesgr 1
Η Πέγκυ Γρίβα

Είναι η πιο έμπειρη Διαιτητής. Αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ και έχει μεταπτυχιακό στη διατροφολογία. Βγήκε από τη σχολή το 2002 και αξιολογήθηκε 4 χρόνια μετά. Το 2010 ανέβηκε κατηγορία και το 2014 ξεκίνησε να σφυρίζει στην Α2. Το όνειρο της Α1 έγινε το 2018.

Ειρηνίτα Τσάνταλη

refereesgr tsantali 1
Η Ειρηνίτα Τσάνταλη

Είναι 28 ετών, διεθνής πλέον Ρεφ, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες σπουδές ήταν στο τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας και μεταπήδησε στη συνέχεια στο τμήμα της Προπονητικής και Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολεγίου. 

Με το μπάσκετ ασχολήθηκε ως αθλήτρια από το 2003 ως το 2017. Παράλληλα, ξεκίνησε να διαιτητεύει το 2014 σε τοπικό επίπεδο αρχικά και το 2017 συμμετείχε στα προστάζ της Αθήνας, μέσω των οποίων αξιολογήθηκε ως Διαιτητής Εθνικών κατηγοριών. Το 2018 συμμετείχε στο «FIBA Talent Camp», το οποίο πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Κρήτη.

Το 2019 αξιολογήθηκε στην Β’ Εθνική κατηγορία Ανδρών και στην Α1 Γυναικών. Το καλοκαίρι του 2020 συμμετείχε στο διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης της FIBA διάρκειας τριών μηνών. Το 2021 συμμετείχε σε αγωνιστικές και γραπτές εξετάσεις, όπου και αξιολογήθηκε ως Διεθνής Διαιτητής αποκτώντας την Green License της FIBA.

Μοιραστείτε