ΟΔΚΕ και ΕΟΚ κατά του ρατσισμού

  • By admin
  • March 31, 2022
  • 0

Οι Διοικήσεις της ΟΔΚΕ και της ΕΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τάσσονται κατά του ρατσισιμού…

Στο θέμα του Διαιτητή από τον Σύνδεσμο Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και τα ρατσιστικό σχόλιο στο οποίο έκανε, στάθηκαν οι Διοικήσεις της ΟΔΚΕ και της ΕΟΚ.

Το ΔΣ της ΟΔΚΕ ανέφερε:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΔΚΕ αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης, οποιαδήποτε τοποθέτηση  η οποία μπορεί να προσβάλει την προσωπικότητα άλλου με οποιοδήποτε τρόπο, είναι καταδικαστέα.

Αν και αυτονόητο θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επαναλάβουμε ότι καταδικάζουμε απερίφραστα οποιοδήποτε πιθανό διαχωρισμό συνανθρώπων μας βάσει εξωτερικών χαρακτηριστικών, φύλλου, χρώματος ή καταγωγής.

Δεσμευόμαστε ως Δ.Σ ΟΔΚΕ εκπροσωπώντας και τους Έλληνες Διαιτητές ότι θα συνεχίσουμε να προάγουμε την ανθρώπινη ελευθερία και να μην επιτρέπουμε την οποιαδήποτε προσβολή αυτής.

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

Ενημερώνουμε όλους τους φιλάθλους αλλά και γενικότερα όλους του Έλληνες, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό, ότι  αρμόδια όργανα έχουν ήδη  (από την πρώτη μάλιστα στιγμή) επιληφθεί του συγκεκριμένου περιστατικού το οποίο θα αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα, αυστηρότητα αλλά και δικαιοσύνη

Μήνυμα κατά της βίας, της αδικίας και κάθε είδους ρατσισμού έστειλε η ΕΟΚ μέσω ανακοίνωσης.  Αναλυτικά:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει αδιαπραγμάτευτες αρχές της, το ήθος, την ευπρέπεια, την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό σε αξίες και πάνω απ’ όλα στον συνάνθρωπο. Εννοιες όπως η βία, ο κάθε είδους ρατσισμός, η αδικία, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και στον χώρο του μπάσκετ.

Ηδη έχει θέσει σε εφαρμογή δράσεις για την ανάπτυξη και εδραίωση του φίλαθλου πνεύματος και σχεδιάζει περισσότερες για το άμεσο μέλλον.

Θεωρείται αδιανόητο και ξεπερνάει κάθε όριο, να επιδεικνύονται συμπεριφορές αντίθετες προς αυτές τις κατευθύνσεις, μεταξύ ανθρώπων που ασχολούνται από οποιαδήποτε θέση με το μπάσκετ.

Η στάση μας απέναντι σε τέτοια συμβάντα θα είναι κάθετη και αμείλικτη. Οι διαδικασίες θα κινούνται άμεσα, το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν θα θίγεται από κανέναν και τα αρμόδια όργανα θα επιλαμβάνονται και θα τηρούν απαρέγκλιτα τους νόμους.

Μοιραστείτε