Θ. Κεφαλάς: Να πάρει ρηξικέλευθες αποφάσεις ο κ. Αυγενάκης.

  • By admin
  • March 14, 2022
  • 0

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου και ειδικά της διαιτησίας τα νερά είναι βαθιά , επικίνδυνα και αχαρτογράφητα. Ακόμα και οι ΠΑΕ είναι εγκλωβισμένες μέσα σε ορισμούς μεταξύ ξένων κι Ελλήνων διαιτητών, δίχως προγραμματισμό ενημέρωση και διαφάνεια.

Από την άλλη πλευρά η ΕΠΟ κωλυσιεργεί σε ότι αφορά στην τακτική της γενική συνέλευση και ο λόγος είναι απλός: Να καθυστερήσει η ψήφιση της ολιστικής μελέτης με την οποία δημιουργείται σώμα Ένωσης διαιτητών με δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ομοσπονδίας, αλλά καταργούνται (καθώς δεν προβλέπονται) τα χαράτσια των ποσοστών σε διαιτητές και η αθλιότητα με την πληρωμή των σημάτων.

Θεόδωρος Κεφαλάς, τ. Διαιτητής FIFA 

Αν θέλει ο κ. Αυγενάκης να κάνει μια τομή έχει την χρυσή ευκαιρία. Δεν υπάρχουν στην διαιτησία μόνο οι….πρόθυμοι. Εκείνοι που εξαργύρωσαν την υποταγή της διαιτησίας στο σύστημα για μια καρέκλα, ένα ρουσφέτι και μια χούφτα δολάρια. Υπάρχουν και οι ρομαντικοί. Υπάρχουν εκείνοι που έζησαν τους παλμούς του κλάδου , που βλέπουν ότι δεν υπάρχει μέλλον, πως δεν υπάρχουν κίνητρα για να αναδειχθούν και να εξελιχθούν νέοι διαιτητές, και πως η απαξίωση του κλάδου της ελληνικής διαιτησίας θα βοηθήσει να μπει πιο γρήγορα η ταφόπλακα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Χρειάζεται να πάρει ρηξικέλευθες αποφάσεις

Υπάρχει ακόμα η σπίθα των συνδέσμων διαιτητών. Ας την χρησιμοποιήσει ως θρυαλλίδα ο κ. Αυγενάκης για να αποκτήσει την ανεξαρτησία της ο κλάδος μας. Χρειάζεται να πάρει ρηξικέλευθες αποφάσεις. Μόνο καλό θα κάνει. Και στην επιμόρφωση των διαιτητών και στις σχολές νέων ρέφερις και στις Δευτεριάτικες συγκεντρώσεις και στην καταπολέμηση της καχυποψίας.

Υπάρχουν κορυφαία ονόματα διαιτητών –και βάζω τον εαυτό μου τελευταίο- που δεν έφυγαν από τη διαιτησία. Μας ανάγκασαν δυστυχώς και με μίκρα να απομακρυνθούμε οι….πρόθυμοι «συνάδελφοι» και να ρίξουμε μαύρη πέτρα πίσω μας. Ενώ υπάρχει όρεξη για παραγωγικότητα και προσφορά.

Σε λίγο καιρό, έτσι όπως προχωράει αυτό το σαθρό από κάθε άποψη σύστημα, βλέπω να φέρνουμε διαιτητές από το εξωτερικό για να σφυρίζουν έως και τα ματς των τοπικών πρωταθλημάτων.

Είναι η ευκαιρία και του κ. Αυγενάκη και της Πολιτείας

Η αναγέννηση του ανεξάρτητου κλάδου της διαιτησίας, έστω κάτω από τον εποπτικό έλεγχο της Ομοσπονδίας, θα λύσει θέματα οικονομικά, θεσμικά, «ομηρίας», θα απαλλάξει σε μεγάλο βαθμό από τον βραχνά της καχυποψίας (big four, αρχιδιαιτητής κ.τ.λ) και θα δώσει μια νέα πνοή στο άθλημα.

Είναι η ευκαιρία και του κ. Αυγενάκη και της Πολιτείας και η τελευταία δική μας των ρομαντικών του χώρου να επιβιώσει ο κλάδος. Διαφορετικά αν βουλιάξει η διαιτησία θα συμπαρασύρει στον βυθό και το ποδόσφαιρό μας. Και οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν….ΧΘΕΣ.

Μοιραστείτε