Έκτακτο ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ για την απώλεια εσόδων

  • By admin
  • February 10, 2022
  • 0

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, συγκάλεσε για την προσεχή Τρίτη έκτακτο συμβούλιο για να μεταφέρει τις αποφάσεις του Λευτέρη Αυγενάκη…

Διοικητικό Συμβούλιο θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη στην λίγκα του μπάσκετ. Ο λόγος εστιάζεται στα όσα συζήτησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους προέδρους των λιγκών.

Τα 2 καίρια ζητήματα που τέθηκαν είναι η βία στις επαγγελματικές λίγκες και η χρηματοδότηση των σωματείων από την φορολόγηση των εταιριών στοιχήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θεσσαλονικιός παράγοντας εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την έκβαση της υπόθεσης για τη χρηματοδότηση των συλλόγων της Basket League. Αν και φαντάζει ακραίο το σενάριο, εν τούτοις, ακούγεται έντονα ότι οι ομάδες δεν θα λάβουν άλλα χρήματα για τις χρονιές 2021 και 2022. Ό,τι πήραν, πήραν…

Αντίθετα λέγεται ότι:

  • Το ποσό που θα δοθεί από εδώ και πέρα στις ομάδες θα είναι τα 2/3 του αρχικού…
  • Η καταβολή ποσού που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2022 θα αφορά το 2023 και θα αποτελεί προκαταβολή…

Τα ερωτήματα είναι αν θα υπάρξουν αντιδράσεις αλλά και ποιες θα είναι αυτές από πλευράς των 13 συλλόγων της Basket League. Διότι, πολλές ομάδες περίμεναν ως «μάννα εξ ουρανού» τα περίπου 7εκ. ευρώ από την φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών.  

Μοιραστείτε